Äänekosken kaupunki haluaa jouduttaa monitoimiaukion toisen osan rakentamista

Äänekoskella halutaan vauhdittaa keskustan kehittämistä. Kuvassa oikealla on vielä rakenteilla nyt jo valmistunut osa monitoimiaukiota. Riku Tulla

Salla Norontaus

Äänekosken kaupungin strategiatyöryhmä haluaa nostaa keskustan kehittämisen investointilistalle jo tänä vuonna.

Kehittäminen nähdään kaupungin vetovoimaisuuden kannalta merkittäväksi, sillä se vaikuttaa myös alueella toimiviin yrityksiin ja yhteisöihin.

– Työryhmän näkemys on, että monitoimiaukion toinenkin puoli pitäisi valmistua 2022 mennessä. Nykyiseen "saharaan" on jo kyllästytty kaupungissa, sanoo kaupunginjohtaja Matti Tuononen.

Monitoimiaukion jatkosuunnittelu koskee Kauppakadun ja K-Citymarketin välistä aluetta, jolle on tarkoitus rakentaa myös niin sanottu toripaviljonki. Rakennuksen sijoittuisi esimerkiksi Matkahuolto. Suunnittelun valmiudet ovat jo olemassa.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina. Monitoimiaukion suunnitteluun ollaan lisäämässä tälle vuodelle 50 000 euron investointimääräraha.

Strategiatyöryhmään kuuluu kaupungin hallituksen nimeämiä edustajia, valtuustoryhmien valitsemia jäseniä sekä kaupunginjohtajan valitsemia virkamiehiä.

Kommentoi