Tästä porukasta valitaan Äänekosken kulttuuripalkinnon saaja - mukana 45 eri ehdotusta

Kulttuuripalkinnon saaja selviää ensi viikolla. Etelä-Suomen Sanomat arkisto

Marjo Järvikylä

Äänekosken vapaa-aikalautakunta päättää ensi viikon tiistaina Äänekosken vuoden 2020 kulttuuripalkinnon saajan. Ehdokkaita kulttuuripalkinnon saajaksi on peräti 45. Joukossa on sekä henkilöitä että ryhmiä, erilaisia tahoja ja tapahtumia.

Vapaa-aikalautakunta palkitsee vuosittain ansioituneita kulttuurialan toimijoita Äänekosken kaupungin kulttuuripalkinnolla. Ehdotuksia palkinnon saajiksi pyydettiin hiljattain ensimmäistä kertaa kuntalaisilta.

Ehdolla Äänekosken vuoden 2020 kulttuuripalkinnon saajiksi ovat Marjo Ahola, Ala-Keiteleen musiikkiopisto, Alkulan päiväkodin Metsäeskari Poutapilvet, Con-bändi, Niko Dahlblom, Marie Finne-Bray, Sirpa Hasa, Sirpa ja Päivi Pulli, Mae Hernesmaa, Pilvi Honka, J. Vehkala & Kuomat, Jaana Kautto, Keitelejazz, Keitele-Museo, Kino Hirvi, Klassikkoteatteri / Forsgren ja Lahtinen ja Oksanen-Vehkala, Koiviston Kyläyhdistys, Henry Kolari, Koskelan Tanssi / Hanna Savolainen, Kosken Laulu, Ville-Veikko Liekkinen, Ari Liimatainen, Päivikki Linna, Mari Moisio, Muistokirjoitus monologi / Taipale ja Seppänen ja Honka, Sanni Ouli ja Aino-Sofia Piispanen ja Akusti Väisänen, Outi Pantsar ja Einari Tarvainen, Aino-Sofia Piispanen, Pisankamunanäyttely, Janne Poikolainen, Juha Raivio, Pentti Ronkanen, Teppo Seppänen, Marjo Steffansson, Suolahden perinnetelakka, Kari Taipale, The Korjaamo / Hietaman teatteri, The Korjaamo elokuva, Enu Tikander, Saku V, Wille - Olohuone ja Keittiö / Timo ja Päivi, Ärmy ry, Äänekosken Harmonikka orkesteri, Äänekosken Taidepuisto ja Ääniä Festivaali.

Äänekosken kulttuuripalkinto on myönnetty usein keskisuomalaisen kuvataiteilijan teoksena tai rahapalkintona, jonka arvo on ollut 500-1000 euroa.

Kommentoi