Äänekosken kulttuuripalkinto jaettiin kolmen tahon kesken

Klassikkoteatteri on yksi kolmesta tahosta, joka sai Äänekosken vuoden 2020 kulttuuripalkinnon. Sami Rahkonen

Marjo Järvikylä

Klassikkoteatterin tekijät Lasse Forsgren, Mika Lahtinen, Tiina Oksanen-Vehkala, musiikkialan toimija Ville Liekkinen sekä Äänekosken Taidepuiston luoneet Outi Pantsar ja Einari Tarvainen ovat Äänekosken vuoden 2020 kulttuuripalkinnon saajia.

Äänekosken kaupungin vapaa-aikalautakunta päätyi myöntämään saamiensa ehdotusten pohjalta kulttuuripalkinnon kolmelle eri taholle, jotka palkitaan 500 eurolla.

Klassikkoteatterin perusteltiin tuoneen Äänekoskelle virkistävää ja innostavaa teatteria monen vuoden ajan matalalla kynnyksellä ilman pääsymaksua.

Ville Liekkisen kulttuuripalkinnon perusteluiden mukaan hän on ollut todella ahkerasti osana Äänekosken musiikkiskeneä ja tehnyt hienoja tulkintoja Suolahden merkityksellisistä paikoista kappaleillaan ja musiikkivideoillaan. Hän on myös viihdyttänyt keikoillaan ihmisiä ja tehnyt esimerkiksi valloillaan olevasta koronakriisistä upean tulkinnan laulun sekä videon muodossa.

Äänekosken Taidepuiston Outi Pantsar ja Einari Tarvainen ovat puolestaan saaneet raadin mukaan luovuudellaan aikaan puiston, johon kenen tahansa on helppo tulla taidetta ihailemaan mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Lisäksi puistosta on muodostunut matalan kynnyksen paikka, jonne kuka tahansa voi tuoda omaa taidettaan toisen ihailtavaksi.

– Puisto on lisännyt Äänekoskella yhteisöllisyyttä ja piristänyt paikallista kulttuurielämää aikana, jolloin lähes kaikki muu lakkasi covid-19 vuoksi. Puistossa on järjestetty niin musiikki- kuin teatteriesityksiäkin turvavälit huomioiden ja mikä parasta kaikki on ollut ilmaista. Taidepuistossa ovat vierailleet ja sinne taidetta tuottaneet niin paikalliset asukkaat, järjestöt kuin päiväkoti- ja erityisryhmätkin, vapaa-aikalautakunnan palkintoperusteluissa todetaan.

Vapaa-aikalautakunta myönsi myös sadan euron suuruiset kulttuurin kannustusstipendit kuvataiteissa Kasper Kemiläiselle ja Ninni Kuhnolle. Musiikissa Sampo Sälliselle ja Jenna Kanervalle, tanssissa Niila Massiselle ja Maiju Nykäselle sekä teatterissa Josefiina Paatelaiselle ja Saara Huhtalalle.

Kommentoi