Äänekoskelaisia kuntavaaliehdokkaita pääsee nyt vertailemaan Sisiksen nettisivujen vaalikoneessa

Sisä-Suomen Lehden nettisivuilta löytyvässä vaalikoneessa on väitteitä neljästä eri teemasta. Marjo Järvikylä

Marjo Järvikylä

Sisä-Suomen Lehti on mukana Mediatalo Keskisuomalaisen ja PunaMusta Median lehtien yhteisessä kuntavaalikoneessa, jossa pääsee selvittämään myös äänekoskelaisten kuntavaaliehdokkaiden mielipiteitä.

Kuntavaaliehdokkaiden vastattavana on vaalikoneessa kymmenen yleisempää sekä kymmenen paikkakuntakohtaista väitettä. Vaalikoneen väitteet liittyvät neljään teemaan, joita ovat talous, arki, arvot ja kunta.

Äänekoskelaiset kuntavaaliehdokkaat vastaavat paikallisissa kysymyksissä muun muassa terveyspalveluihin, uusien asukkaiden houkutteluun, kulttuuri-investointiin ja aluepolitikointiin liittyviin väitteisiin.

Ensimmäistä kertaa äänestäjä voi hakea vaalikoneessa ehdokkaita myös omalta postinumeroalueeltaan.

Postinumeron ilmoittaminen on ollut ehdokkaille vapaaehtoista.

Sisä-Suomen Lehden päätoimittaja Salla Norontaus toteaa, että korona-aikana paikallisen vaalikoneen merkitys korostuu ehdokkaan etsinnässä.

– Äänestäjät eivät pääse käymään tänä keväänä keskustelua perinteiseen tapaan ehdokkaiden kanssa vaalitilaisuuksissa koronatilanteen vuoksi, joten vaalikoneessa pystyy peilaamaan omia näkemyksiä sekä ajatuksia paikallisista teemoista, hän sanoo.

Vaalikoneiden suosio on ollut kasvussa jo ennen koronapandemiaa.

– Koemme, että on tärkeää tarjota sekä Sisä-Suomen Lehden lukijoille että äänekoskelaisille kuntavaaliehdokkaille areenoita kohtaamiseen niin vaalikoneen, Sisä-Suomen Lehden mielipidesivujen kuin erillisten vaalilehtien kautta.

Salla Norontaus kertoo, että vaalikoneen paikallisiin kysymyksiin on valittu teemoja, jotka puhututtavat parhaillaan äänekoskelaisia ja ovat siten lähellä lehden lukijoita.

– Ehdokkaat ottavat kantaa ajankohtaisista asioista myös Liimattalan tuulivoimahankkeeseen, paikallisiin terveyspalveluihin, kaupungin tilavuokriin ja Suolahden uimahalliin. Uskomme, että paikkakunnan isoihin puheenaiheisiin liittyvät kysymykset antavat äänestäjille heidän kaipaamaansa lisätietoa ehdokkaista, Norontaus lisää.

Sisä-Suomen Lehti koostaa äänekoskelaisten ehdokkaiden vastauksista kevään aikana myös juttuja lehteen.

Mediatalo Keskisuomalaiseen kuuluvan Sisä-Suomen Lehden erilliset vaalilehdet ilmestyvät 25. toukokuuta ja 8. kesäkuuta Sisä-Suomen Lehden ja Pikkukaupunkilainen-lehden välissä.

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi