Huima pääsee tositoimiin jo pudotuspelien avauskierroksella

Sarjan voittoa ja nousua I-divisioona A:han tavoitteleva Huima lähtee 1B-divarin pudotuspeleihin kahdeksan ottelun voittoputkessa ja yhtenä suurimmista suosikeista.

– Hyvä että päästään pelaamaan avauskierros, aika pitkä pelitauko olisi tullut muuten. Näyttäisi että kuntohuippu on kohdillaan, niin tylsäähän se olisi kotona maata, päävalmentaja Tommi Koskinen iloitsee.

Puolivälierissä vastaan asettuu kahdeksanneksi sijoittunut Westside, jonka kanssa äänekoskelaiset tasasivat voitot runkosarjassa.

– Westside on hyvä ja kokenut joukkue, heitä ei parane aliarvioida. Eldar Skamolla on satoja SM-otteluita, ja myös Pehkosella ja Maroufilla on pääsarjakokemusta. Näiden ulkopuolelta joukkueessa on myös urheilullisia kavereita, Koskinen antaa tunnustusta.

Westsiden kokemuksesta kertoo se, että espoolaiset ovat kuluneella kaudella voittaneet enemmän vieras- kuin kotiotteluita. Näin ollen kotihallin käyttökielto ja otteluiden siirtäminen Lohjalle Kisakallioon ei liene Westsidelle ylitsepääsemätön este.

– Meidän pitää pelata tasaisesti omalla hyvällä tasolla, pitkiin huonoihin jaksoihin ja ailahteluun ei ole varaa. Ei kuitenkaan tarvita mitään yltiöonnistumisia, vaan hyvä perussuoritus riittää jatkopaikkaan, Koskinen pohtii.

Viime viikolla harjoituksissa loukkaantunut Juuso Salmi (9.6/4.4/5.6 syöttöä) on hyvin varmasti sivussa ainakin torstain ottelusta, ja kun Kasperi Häkkisen kausi on ohi, uusia loukkaantumisia Huima ei välttämättä kestä. JBA:n kauden päättymisen myötä äänekoskelaiset saavat loppukaudeksi Kalle Koivusen (15.4/1.8) riveihinsä.

Amerikkalaiset Prentiss Nixon (24.9/7.7/4.6 syöttöä) ja KaVaughn Scott (24.4/12.5) ovat Huiman tilastokärjet. Ratkaisuvoimaa tarjoavat kuitenkin myös Koivusen lisäksi etenkin Joni Pohjonen (13.7/9.0), Veeti Jämsen (11.2/3.4) ja todelliseksi löydöksi osoittautunut helsinkiläinen Abdimaalik Yusuf (9.8/4.1).

Kahdella voitolla ratkeavat puolivälierät käynnistyvät Pankkarilla torstaina, jatkuvat Kisakalliossa sunnuntaina, ja tarvittaessa jatkoon menijää selvitetään Äänekoskella vielä tiistaina.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut