Kipinä haastaa LrNMKY:n puolivälierissä

I-divisioona B:n runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Koiviston Kipinä kohtaa puolivälierissä sijaa korkeammalle päätyneen Lappeenrannan NMKY:n.

Viime kaudeksi 1B-divariin noussut NMKY sekä tämän kauden sarjanousija Kipinä tuntevat toisensa jo II-divisioonasta. Molempien saldo runkosarjasta on 15 voittoa ja 11 tappiota.

Keskinäisistä otteluista kumpikin voitti oman kotiottelunsa tiukan taistelun jälkeen.

– Lappeenrannalla on hyviä roolipelaajia, esimerkiksi aloitusviisikon Kaijansinkko ja Kinnunen, jotka hoitavat oman hommansa, vaikkeivat niinkään näy tilastoissa. Takakentällä hommaa johtavan Aubrey Conerlyn kanssa saadaan olla todella tarkkana, Kipinän päävalmentaja Joni Hautsalo kertoo.

Kipinän hyökkäyspeli on viimeisissä otteluissa nojannut pitkälti Junior Robinsonin taitoihin, mutta tosipelien alkaessa on äänekoskelaisten löydettävä enemmän myös muita ratkaisijoita ettei vastustajan puolustuspelaaminen käy liian helpoksi.

Kauden kuluessa avausviisikon takaa tulevien pelaajien, etenkin Juuso Mäntymaan ja Juuso Haapasaaren itseluottamus on kasvanut, ja vähemmänkin pelaavat pelaajat ovat uskaltaneet ratkaisuja onnistuneesti ottaa.

– Toivottavasti varsinkin uskallus pysyy ja pelataan hyvällä itseluottamuksella koko viisikko, joka milloinkin on kentällä, ja jokainen on valmis ottamaan ratkaisuja, Hautsalo toivoo.

Junior Robinson (30,1/4,1/9,9 syöttöä) on Kipinän hyökkäyksen moottori, mutta Antonio Bivinsin (24,2/9,6/4,4 riistoa) kuntoutuminen playoffeihin on äänekoskelaisille lottovoitto. Suomalaisista suurinta tulitukea hyökkäyspäässä antavat Lauri Jäntti (13,6/9,3) ja Sami Mäntymaa (17,0/7,6).

– NMKY on siitä inhottava, että Conerlyn tietää merkata, mutta ei siellä nurkissa seisovia hessuhopoja ole, vaan muutkin pystyvät ratkaisemaan. Tasainen porukka ja kovia raatajia, Hautsalo summaa.

Puolivälieräsarja käynnistyy torstaina Lappeenrannassa, ja sunnuntaina sarja on jo ensimmäistä kertaa katkolla Liikuntatalolla. Voittaja ratkeaa tarvittaessa viimeistään tiistaina Lappeenrannassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut