Paikallinen taide koristaa ensi kesänä sähkönjakokaappeja Äänekoskella

Äänekosken Energian sähkönjakokaapit saavat kylkeensä paikallista taidetta ensi kesänä Äänekoskella.

Ääniä Festivaali tuo taidetta gallerioista katukuvaan yhteistyössä Äänekosken Energian ja paikallisten taiteilijoiden kanssa. Jakokaappien ilmeen piristäminen on taiteilija Ari Liimataisen idea.

– Tänä keväänä on erityisen ajankohtaista tuoda taidetta ihmisten näkyville. Parhaimmillaan se pysäyttäisi miettimään arjen keskellä. Monissa kaupungeissa on toteutettu vastaavanlaisia projekteja jo pitkän aikaa. Tähän juttuun ovat muutkin taiteilijat tervetulleita, Liimatainen kutsuu festivaalin tiedotteessa.

Äänekosken Energia on yksi monitaidefestivaalin tulevan kesän yhteistyökumppaneista.

– Meillä on useita tarkoitukseen sopivia jakokaappeja keskeisillä paikoilla. Mieluusti näkisin taiteilijoiden luomusten kaunistavan muuten aika karuja rakennelmia. On upeaa, että seutukunnalle järjestetään kulttuuritapahtumaa ja asukkaiden arkea viedään hyvään suuntaan, kertoo asiakkuus- ja myyntipäällikkö Ari Nyholm.

Sähkönjakokaappien ilmeen kohotuksesta kiinnostuneita taiteilijoita kutsutaan yhteen kevään aikana, ja varsinainen työskentely tapahtuu kesällä. Kuvat kuratoidaan yhdessä energiayhtiön ja taiteilijoiden kanssa.

Ääniä Festivaali on uudenlainen monitaidefestivaali, joka järjestetään Äänekoskella 26.–31.7. Festivaalin ohjelmisto koostuu musiikkiesityksistä, kuvataiteista, teatterista, poikkitaiteellisista performansseista ja monesta muusta taiteenlajista. Tapahtumaa järjestävät paikalliset Kulttuuri- ja mediaosuuskunta Pukkimäki Osk ja Äänekosken rockmusiikin yhdistys Ärmy ry.