Nelostien parantamisesta Kevätlahden ja Petomäen välillä pidetään yleisötilaisuus verkossa

Keski-Suomen ELY-keskus järjestää tulevana torstaina 8. huhtikuuta yleisötilaisuuden verkon kautta Nelostien parantamissuunnitelmista Äänekoskella Kevätlahden liittymän kohdalla sekä Kevätlahdentien ja Petomäentien välillä.

Keski-Suomen ELY-keskus laatii parhaillaan tiesuunnitelmia kyseisiin kohtiin.

Nelostien parantamisessa Kevätlahden liittymän kohdalla on tavoitteena parantaa valtatien turvallisuutta ja sujuvuutta toteuttamalla eritasoliittymä Kevätlahdentien ja Mämmentien liittymään. Suunnitelma sisältää myös jalankulku- ja pyöräily-yhteyksiä, pysäkki- ja yksityistiejärjestelyjä, melusuojauksia sekä riista-aidat.

Suunnitelma on ollut kertaalleen nähtävillä ja lausuntokierroksella keväällä 2019. Tämän jälkeen suunnitelmaan on tehty Keski-Suomen ELY-keskuksen mukaan vielä merkittäviä muutoksia, minkä vuoksi se esitellään yleisölle uudelleen ja laitetaan myöhemmin uudelleen nähtäville.

Nelostien parantamisen suunnittelu välillä Kevätlahdentie-Petomäentie on puolestaan käynnistynyt tammikuussa. Suunnitelman tavoitteena on parantaa valtatien turvallisuutta ja sujuvuutta toteuttamalla tieosuudelle keskikaiteellinen ohituskaista etelän suuntaan ja sen edellyttämät rinnakkaistie- ja yksityistiejärjestelyt, melusuojaukset sekä riista-aidat.

Keski-Suomen ELY-keskus järjestää molemmista suunnitelmista kaikille avoimen virtuaalisen yleisötilaisuuden Microsoft Teams-palvelun kautta tulevana torstaina kello 17-19. Linkki tilaisuuteen löytyy sekä Keski-Suomen ELY-keskuksen nettisivuilta, että Äänekosken kaupungin nettisivuilta kuulutukset-kohdasta.

Suunnitelmaluonnoksista voi esittää mielipiteitä tilaisuudessa ja myös sen jälkeen.