Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensi viikolla selviää aikataulu uuden valtuuston puheenjohtajan valinnalle Äänekoskella

Ensi viikolla mahdollisesti jo tiedetään, pääsevätkö puolueet yksimielisyyteen kapunginvaltuuston uuden puheenjohtajan valinnasta. Seuraavaan valtuuston kokoukseen on aikaa pari kuukautta, mutta tarvittaessa valtuusto voi kokoontua ylimääräiseen istuntoon jo aikaisemminkin.

– Valtuuston varapuheenjohtajisto voi kutsua valtuuston koolle 4–5 päivän varoitusajalla, jos tähän päädytään. Keskustelu on nyt joka tapauksessa käynnissä ja olen esittänyt toiveen, että tietäisimme viimeistään ensi viikon maanantaina, onko ylimääräiselle valtuuston kokoukselle tarvetta, kertoo Äänekosken kaupungin hallintojohtaja Aleksi Heikkilä.

Äänekosken kaupunginvaltuusto tarvitsee loppuvaltuustokaudeksi uuden puheenjohtajan, kun Juho Kautto (vas.) ilmoitti luopuvansa tehtävästä.

Nykyiset kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajat Rolf Nyholm (sd.) tai Marko Laitinen (ps.) eivät nouse tehtävään automaattisesti.

Äänekoskella puheenjohtajavalinnat ovat perinteisesti noudattaneet edellisten kuntavaalien tulosta. Hallituksen puheenjohtajuus on sosialidemokraateilla ja valtuuston puheenjohtajuus Vasemmistoliitolla.