Kipinä haastaa välierissä FoKoPo:n

I-divisioona B:n toisessa välieräsarjassa kohtaavat runkosarjan kolmonen, Forssan Koripojat ja viidenneksi sijoittunut Koiviston Kipinä.

– FoKoPo on nuori joukkue, ja vauhtia riittää. Jerrell Martin on tietenkin isossa roolissa, mutta heittovoimaa löytyy penkiltä ja nimettömämmiltäkin pelaajilta, heidän kanssaan pitää olla tarkkana, Kipinän luotsi Joni Hautsalo kertoo.

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti reilun viikon sisällä, Äänekoskella Kipinä nousi kauden huonoimman avauspuoliajan jälkeen voittotaisteluun hävitäkseen kahdella pisteellä, mutta haki reilun revanssin Forssasta.

Otteluiden alkuhetket ovat pudotuspeleissäkin jättäneet äänekoskelaisille parannettavaa, eikä välieräsarjassa enää ole varaa antaa vastustajalle etumatkaa heti ottelun alussa.

 – Huomattiin aiemmissa kohtaamisissa, että jos otetaan Martinilta oikea käsi pois, niin hänen pelinsä menee vaikeaksi. Siinä yksi pointti mihin kiinnitetään erityistä huomiota. Hauska myös nähdä miten he ottavat meidän Robinsonin, joka teki viimeksi Forssassa 44 pistettä, Hautsalo vihjaa seurattavia asioita.

Jerrell Martin (22.3/13.6) on tilastoissa forssalaisten selkeä ykkönen. Edgard Mombilo (9.2/5.1) on kasvattanut rooliaan kauden edetessä, ja on etenkin Kipinää vastaan onnistunut hyvin. Nuori Oliver Kandén (10.2/4.5) on pelannut myös hyvän kauden, ja pelannut kaksi kauden parasta peliään juuri Kipinää vastaan.

Kipinän riveissä Junior Robinson (29.1/4.2/9.6 syöttöä) ja Antonio Bivins (25.0/9.9/4.3 riistoa) ovat suuressa roolissa hyökkäyspäässä. Puolustuspäässä Martinin kimppuun pääsevät todennäköisesti Lauri Jäntti (13.2/8.8) ja Ville Pyykkönen (7.8/3.3).

– Puolivälieräsarjasta ja etenkin sen loppuhetkistä jäi into ja hyvä fiilis, mutta katseet suunnattiin jo keskiviikkona Forssaa kohti. Kunhan pelataan kovaa ja omalla tasolla, niin uskon että mennään finaaliin, Hautsalo myöntää.

Välieräsarja käynnistyy perjantaina Forssassa, Äänekoskella joukkueet kohtaavat maanantaina, ja tarvittaessa finaaliin jatkava joukkue selviää keskiviikkona Forssassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut