Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nita Linna taituroi kultaisen diplomin kansainvälisessä harmonikkakisassa

Äänekoskelainen Nita Linna, 16, soitti kultaisen diplomin kansainvälisessä online-harmonikkakilpailussa eli International Instrumental Competition Golden Keysissä helmikuussa.

Kilpailun järjestäjälle nauhoitettiin video. Kilpailuun saivat osallistua harmonikansoittajat musiikkikouluista, korkeakouluista, konservatorioista, akatemioista, yliopistoista ja muista laitoksista sekä järjestöistä ympäri maailmaa.

Kilpailun tarkoituksena on tukea ja kehittää muusikoiden taiteellista potentiaalia kansallisen perinnön säilyttämisessä. Kilpailun raati koostui Venäjän, Liettuan, Kiinan, Bulgarian, sekä Mongolian edustajista.

Kilpailijoiden suoritukset arvioitiin 60 pisteen järjestelmällä. Lopullinen tulos oli tuomariston jäsenten yksittäisten arvioiden keskiarvo. Osallistujat jaettiin neljään kategoriaan: kultainen, hopeinen, pronssinen sekä kuparinen diplomi suoritustasosta ja tuomariston kokonaispistemäärästä riippuen.

Kilpailuun osallistui kaikkiaan 65 soittajaa yhdeksästä eri maasta: Suomen lisäksi Liettuasta, Slovakiasta, Puolasta, Bosniasta ja Hertsegovinasta, Virosta, Kiinasta, Bulgariasta sekä Venäjältä.

Linna opiskelee harmonikansoittoa Ala-Keiteleen musiikkiopistossa Silja Makkosen johdolla.

Tänä keväänä Linna soitti myös paikan Kultaisen Harmonikan semifinaaliin, joka myös pidettiin videonauhoitusten perusteella.

– Koronarajoitusten vuoksi ei ole voitu livekilpailuja pitää, mutta videokilpailut ovat toimineet. Myös soiton harrastaminen on sujunut korona-aikaan hyvin. Tunnit on tänä vuonna saatu pitää lähiopetuksena ja myös viime kevään etäopetuskin sujui, kertoo Makkonen.

Nita Linna opiskelee Jyväskylässä Schildtin lukiossa ensimmäistä vuotta. Harmonikansoiton lisäksi hän harrastaa cheerleadingiä.