Ääniä Festivaali levittäytyy useiksi pieniksi tapahtumiksi – lasten ja nuorten ääni kuuluu ohjelmatarjonnassa

Kolme Emma-ehdokkuutta haalinut, Jyväskylästä ponnistava Lauri Haav ja Ylex Nosteessa-äänestyksessä mukana ollut, Toistuvat Yllätykset -kollektiivista tuttu Aina ovat Ääniä Festivaalin uudet kiinnitykset heinäkuulle. Monitaidefestivaali tarjoaa pääosin maksutonta ohjelmaa paikallisten yhteistyökumppaneiden ansiosta.

Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis ja Taikuri Jore tarjoavat ohjelmaa myös perheen pienimmille. Loiskis-orkesterin esitys myös viitotaan.

Festivaalin nuorin taiteilija löytyy Sumiaisista. Silver_Effect -artistinimeä käyttävä viidesluokkalainen Saimi Riikonen taiteilee tussilla erilaisia hahmoja.

– On mahtavaa saada näin nuori taiteilijan alku mukaan. Saimi käyttää mahtavalla tavalla värejä ja hänen töissään on monia ulottuvuuksia, toteaa ohjelmatuottaja Mimi Steffansson festivaalin tiedotteessa.

Musiikkiohjelmiston raskainta päätyä edustaa Jyväskylästä kotoisin oleva Le Roi. Lisäksi Äänekosken keskustassa Häränvirran rannalla näkyy ja kuuluu 17-henkinen orkesteri Jokisen Monta Syytä, joka on pasunisti Jani Jokisen luotsaama kokoonpano.

– Tulemme täydentämään lasten ja nuorten ohjelmaa vielä kevään mittaan, Steffansson sanoo.

Turvallisuuden takaamiseksi festivaaliohjelma levittäytyy useiksi pieniksi tapahtumiksi. Keskustan lisäksi ohjelmaa on myös muilla asuinalueilla.

Esittävä taide ja näyttelyt käynnistävät tapahtumaviikon musiikkiohjelman painottuessa loppuviikkoon. Kulttuurista voi nauttia myös etänä, sillä taidetta tarjoillaan niin suorina verkkolähetyksinä kuin virtuaalinäyttelyjenkin muodossa.

Koko ohjelmisto löytyy festivaalin verkkosivuilta aaniafestivaali.fi. Lisää ohjelmistoa julkaistaan kevään aikana.

Ääniä Festivaali järjestetään Äänekoskella 26.7.–1.8. Tapahtumaa järjestävät paikalliset Kulttuuri- ja mediaosuuskunta Pukkimäki Osk ja Äänekosken rockmusiikin yhdistys Ärmy ry.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut