Kipinä ei antanut forssalaisille armoa – kausi katkolla keskiviikkona Forssassa

Kipinän Ville Pyykkönen (24/5) kiitti avausviisikkopaikastaan kauden korkeimmalla pistesaalillaan. Esa Happonen

Miia Sulakoski

Koiviston Kipinä oli maanantaina jälleen selkä seinää vasten Äänekosken Liikuntatalolla, kun joukkue tarvitsi voiton venyttääkseen välierän sarjan ratkaisun kolmanteen otteluun.

Kotijoukkue näytti tahdin heti ensi minuuteista lähtien, eikä jättänyt mitään sattuman varaan. Kipinä takoi eron jo puoliaikaan mennessä 30 pisteeseen, eikä nostanut jalkaa kaasulta missään vaiheessa.

– Tänään pelattiin hyvin. Pysyttiin siinä mitä halutaan tehdä, pelattiin järkevästi, ja pysyi fokus pelissä koko ottelun ajan. Ei me mitään radikaalia muutosta tehty, pelattiin vain omalla tasolla, Kipinän päävalmentaja Joni Hautsalo hymyilee.

Aloitusviisikkoon otteluun noussut Ville Pyykkönen (24/5) kiitti kunniasta kasaamalla kauden kovimman pistesaldonsa. Hyökkäyspäässä onnistumisia nähtiinkin ilahduttavan tasaisella rintamalla, kun myös penkiltä peliin tulleet Juuso Haapasaari (10/3), Tatu Koivunen (5/4) ja Jari Mäntymaa (4/1) tekivät useamman korin mieheen.

– Varmaan voitolla on helpompi lähteä ratkaisuotteluun. Ei voida kuitenkaan muistella tämän pelin lopputulosta ja ajatella että kaikki sujuu samalla tavalla, kun vaan saavutaan paikalle. Jos vain pystytään pitämään pää kylmänä, niin uskon että pelataan vielä finaaleissa, Hautsalo pohtii.

Ratkaisuottelussa onkin mielenkiintoista nähdä, miten forssalaiset onnistuvat kokoamaan rivinsä alle kahdessa vuorokaudessa täydellisestä selkäsaunasta. Toisaalta, Kipinä harvoin on ollut parhaimmillaan suurinumeroisen voiton jälkeen, joten ottelusta on lupa odottaa tiukkaa ja jännittävää.

Kolmas välierä pelataan keskiviikkona Forssassa, ja voittaja jatkaa kauttaan lauantaina alkavissa finaaleissa niihin jo maanantaina tiensä raivannutta Äänekosken Huimaa vastaan.

Kipinä Basket – Forssan Koripojat 114-62 (29-7, 28-20, 29-22, 28-13)

Kipinä: Ville Pyykkönen 24/5, Timi Rasi 0/1, Junior Robinson 25/4/10 syöttöä, Jarmo Uecker 8/2, Juuso Haapasaari 10/3/4 riistoa, Tatu Koivunen 5/4, Antonio Bivins 16/8, Juuso Mäntymaa 0/1, Jari Mäntymaa 4/1, Lauri Jäntti 5/7, Sami Mäntymaa 17/6.

Kommentoi