Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylä, Hankasalmi ja Uurainen rokottavat "pikajunan vauhtia" – useita eri ryhmiä piikitetään nyt, katso kuulutko sinäkin tekstiviestin saajiin

Jyväskylä, Hankasalmi ja Uurainen ilmoittavat tiedotteessaan koronarokotuksiensa etenevän "pikajunan vauhtia".

Asukkaita kannustetaan käyttämään rokotusoikeuttaan heti omalla vuorolla.

Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla annetaan aikoja ja rokotetaan tällä viikolla useita eri ryhmiä, joilla on käytettävissään ryhmäkohtaiset ajanvaraustavat: 18–53-vuotiaat ykkösriskiryhmäläiset saivat tekstiviestin viikolla 14 ja voivat varata ajan netissä. Aiemmin tiedon ajanvarausoikeudestaan saaneet ykkösriskiryhmäläiset voivat edelleen varata ajan. Ykkösriskiryhmäläisten nuorimmille, 16–17-vuotiaille, soitetaan ja tarjotaan rokotusaika. Kakkosriskiryhmän 50–64-vuotiaat ovat saaneet tekstiviestin ja voivat varata ajan netissä. Kaikille 65–69-vuotiaille on lähetetty tekstiviestillä tieto tulossa olevasta puhelusta, jossa tarjotaan rokotusaikaa. Jos 70-vuotiaalta tai vanhemmalta puuttuu vielä ensirokotus tai sen aika, häntä pyydetään soittamaan neuvontanumeroon 014 266 1472, joka palvelee myös muiden ryhmien ongelmatilanteissa.

Nettiajanvaraus toimii hyvin. Ruuhkan poikasta syntyy muutamaksi tunniksi aina, kun tekstiviestejä lähtee uudelle ryhmälle. Esimerkiksi keskiviikkona 14. huhtikuuta kahden ensimmäisen tunnin aikana varattiin onnistuneesti 641 aikaa, mutta vain muutama ilmoitus tuli ruuhkasta.

Kaupungilta neuvotaan, että jos ajan varaaminen jännittää, voi ensiksi katsoa ajanvarausnapin alla olevasta linkistä ohjevideon. Rokotusasema valitaan pian tunnistautumisen jälkeen. Keskiviikkona Killeriltä näytti saavan ajan aiemmin kuin Kuokkalasta.

Terveydenhuollon tekstiviestit ja puhelut eivät tavoita, jos potilastietojärjestelmään ei ole kirjattu oikeaa puhelinnumeroa. Oma Kantaan tehdyt korjaukset eivät valitettavasti siirry paikalliseen järjestelmään.

Päivityksen voi tehdä itse Hyvis.fi -portaalissa tai omalla terveysasemalla seuraavan kerran asioidessaan. Jos oma ikä- tai riskiryhmä on edennyt varausvuoroon, mutta oma varausoikeus on tekstarilla vahvistamatta, kannattaa soittaa neuvontanumeroon. Neuvonnan kautta tulee hoitaa myös mahdolliset perumiset.