Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt se on varmaa, Äänekoskella pelataan ensi kaudella A-divaria! – Kipinä Huiman vastustajaksi finaaliin

I-divisioona B:ssä ratkottiin keskiviikkoiltana Forssassa vastustaja jo aiemmin finaalipaikkansa varmistaneelle Äänekosken Huimalle loppuottelusarjaan.

Forssalaisten vahvan alun jälkeen Kipinä hyppäsi ratkaisevassa ottelussa kuskin paikalle, eikä antanut vastustajalleen sanan sijaa voittotaistelussa.

– Hyvä fiilis, hieno voitto! Hyökkäyksellisesti tosi hyvä päivä, etenkin amerikkalaisherroilta todelta hieno peli. Vaikka tekivät paljon pisteitä, ei mennyt kummaltakaan yksinyrittämiseksi, Kipinän päävalmentaja Joni Hautsalo iloitsee.

Maanantaina Äänekoskella rökäletappion kärsinyt FoKoPo oli onnistunut kasaamaan rivinsä mallikkaasti, ainoastaan amerikkalaisvahvistus Jerrell Martin (9/5) vaelteli keskiviikkona varjojen mailla.

Vaikka ero kasvoi tasaisesti ensimmäiset kolme jaksoa, ei kotijoukkue luovuttanut ja pääsi lopussa kaunistelemaan lukemia. Voittajasta ei kuitenkaan ollut mitään epäselvyyttä sen jälkeen kun päätösjaksolla tulostaululla loistivat lukemat 70-100.

– Kuinka moni olisi kauden alussa uskonut, että molemmat äänekoskelaisjoukkueet olisivat finaalissa? Itsekin vain varovaisesti uskoin, että voidaan siihen venyä, Hautsalo naurahtaa.

Loppuottelusarjassa tehdään myös vähintään paikallista historiaa, koskaan aiemmin ei kaksi äänekoskelaista koripallojoukkuetta ole olleet vastakkain valtakunnallisen sarjan finaaleissa.

Finaalit käynnistyvät lauantaina Pankkarilla Huiman kotiottelulla, jatkuvat tiistaina Liikuntatalolla, ja parin kilometrin matkaa siirrytään aina kolmen päivän välein kunnes toisella joukkueista on tilillään kolme voittoa.

– Ei voida tuudittautua nyt tähän että päästiin finaaliin, vaan lähdetään valmistautumaan Huimaa vastaan ja tekemään hyvä sarja. On kyllä harmi, ettei näissä saa olla yleisöä, normaalitilanteessa varmasti olisi molemmissa halleissa lehterit aika täynnä, Hautsalo toteaa lopuksi.

Forssan Koripojat – Kipinä Basket 92-103 (19-32, 17-21, 26-31, 30-19)

Kipinä: Ville Pyykkönen 0/1, Timi Rasi 0/1, Junior Robinson 35/7/16 syöttöä, Jarmo Uecker 4/1, Juuso Haapasaari 3/4, Tatu Koivunen 0/2, Antonio Bivins 33/10, Juuso Mäntymaa 3/2, Teemu Häkkinen 0/0, Lauri Jäntti 15/2/4 riistoa, Sami Mäntymaa 10/3.