Avausfinaalista muodostui todellinen trilleri – Huima nappasi ensimmäisen voiton

Huiman Prentiss Nixon (39/12/5 syöttöä) ja Kipinän Antonio Bivinsin (32/18) olivat joukkueidensa tehomiehet. Miia Sulakoski

Miia Sulakoski

Koripallokauden kruunaus Äänekoskella alkoi lauantaina, kun Äänekosken Huima ja Koiviston Kipinä aloittivat I-divisioona B:n loppuottelusarjansa Pankkarilla.

– Tiukka peli niin kuin odotin. Lähdettiin haastamaan, ja pystyttiin haastamaan. Mutta tehtiin tästä kuitenkin vielä peli lopussa vaikean kolmannen jakson jälkeen. Mutta olisi vaatinut meiltä täydellisen pelin voittoon, Kipinän päävalmentaja Joni Hautsalo kertoo.

Huimassa otteluun suhtauduttiin ennakolta yhtenä pelinä muiden joukossa, ja haastajajoukkue Kipinä halusi myös muistaa nauttia harvinaisesta paikallisfinaalista.

Molempien joukkueiden pelaajissa jännitys kuitenkin pelissä näkyi amerikkalaisvahvistuksia lukuun ottamatta.

Kun varsinkin ottelun alussa Huiman otteissa jännitys loisti kaikessa tekemisessä, hallitsi Kipinä ensimmäistä puoliaikaa. Toiselle puoliajalle kotijoukkue löysi lisää asennetta, ja nousi rinnalle ja ohi.

– Me oltiin jo menossa omille teillemme, johdettiin 17 pisteellä. Sitten yhtäkkiä viisi tai kuusi hyökkäystä päättyy hyökkääjän virheisiin kaarella, se vaikeutti meidän pelaamista. Ja jos Koivuselle annetaan peräkkäin kolme tuommoista, niin ei kenenkään hermo sellaista kestä, että viedään pelihalut noin. Ja sitten vielä tekninen virhe päälle, kun heittää pallon, Tommi Koskinen manaa.

Kipinä kampesi itsensä pisteen päähän viimeisellä minuutilla. Toisessa päässä vierasjoukkueen Robinson rikkoi Juuso Salmea, jonka haki ohimenneestä vapaaheitostaan levypallon ja virheen myötä uudet vapaaheitot. Molemmat koriin, ero neljään, eikä Kipinä enää onnistunut nousemaan.

Huiman Juuso Salmi nousi ottelun lopussa suureen rooliin. Miia Sulakoski

– Neljä pistettä eroa, ja muutama asia olisi voitu tehdä paremmin. Kolmannen jakson alkuun tultiin vielä hyvin, mutta tuntui ettei siinä oikein pääkään pysynyt mukana sen jälkeen. Ehkä itsekin olisi voinut ottaa aikalisän aikaisemmin, kun peli ei kulkenut, Hautsalo summaa.

Kipinä tuntui olevan täysin suvereeni levypallokamppailussa, ja haki peräti 21 hyökkäyslevypalloa. Siitä huolimatta kotijoukkue teki korin alta enemmän pisteitä.

– Vaikka vastassa on kookkaampi ja kokeneempi joukkue, niin me ei voida noin luvattoman pehmeitä olla levypallopelaamisessa. Annettiin niin paljon heille heittoja enemmän, että onneksi oma kakkosprosentti oli niin paljon parempi tänään että riitti voittoon. Mutta ei se riitä jatkossa, Huiman Tommi Koskinen myöntää.

Molemmilla joukkueilla oli ottelussa aiempaa enemmän menetyksiä, mikä osaltaan kertoo myös jännityksestä.

Ottelun aikana näytti Huiman tehneen taktisen valinnan sumputtaa Kipinän Junior Robinsonin ajolinja vapaaheittoviivan tasolle, mutta tilanteesta kotijoukkueen pelaajien oli tarkoitus ehtiä takaisin kaarelle. Kipinä sai luvattoman paljon vapaita kolmen pisteen heittoja, mikä ei heittoprosenteissa lopulta näkynyt.

Huiman voiton takuumies oli Prentiss Nixon 39 pisteellään. Kipinän Antonio Bivins (32/18) näytti ajoittain pysäyttämättömältä, mutta keskittyi välillä peliä enemmän tuomareiden toimintaan.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat tiistaina Liikuntatalolla, ja ottelusta tuskin tunnelmaa puuttuu. Vaikka lauantain kaltaiset ottelut ansaitsisivat myös yleisön katsomoon, pudotuspelitunnelmaa pelaajilta löytyi onneksi ilmankin.

Äänekosken Huima – Koiviston Kipinä

92-88 (19-26, 20-22, 26-10, 27-30)

Huima: Juuso Salmi 8/2, KaVaughn Scott 21/12, Veeti Jämsen 4/5, Joona Lasarov 0/0, Prentiss Nixon 39/12/5 syöttöä, Kalle Koivunen 6/1, Abdimaalik Yusuf 2/3, Joni Pohjonen 12/9.

Kipinä: Ville Pyykkönen 0/1, Junior Robinson 28/6/5 syöttöä, Jarmo Uecker 4/6, Juuso Haapasaari 0/1, Antonio Bivins 32/18, Juuso Mäntymaa 4/0, Lauri Jäntti 8/8, Sami Mäntymaa 12/9.

Kommentoi