Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymmenes Rautalankalauantai soi niin aitona kuin mahdollista – striimattuna

Äijälän Seurantalolta kajahtaa nyt 24.4. kymmenennen kerran Rautalankalauantai-festivaali. Keväinen minifestari on vetänyt kylätalon joka kerta tupaten täyteen väkeä eri puolilta Suomea. Nyt jo toisen kerran joudutaan kuitenkin turvautumaan striimaukseen. Toteutukseen on tällä kertaa panostettu niin vahvasti, että voitaisiin varmaan jo puhua mieluummin virtuaalikonsertista.

– Kolunpohjan Studio on kokeillut korona-aikana striimattuja Perjantaitansseja studiostaan, ja niiden aikana on pystytty testailemaan teknistä osaamista. Nyt kaiken pitäisi toimia, lupaa Petteri Savolainen.

– Monikamerasysteemillä mennään. Ohjaajana toimiva taitava Riku Tulla leikkaa tilanteet eläviksi. Musiikissa pelkkä hyvä kuva ei riitä, joten musiikkikin täytyy olla kohdillaan, ja miksauksesta huolehtii Esa Kalenius, kertoo Rauno Heimonen.

Korona-aikana Perjantaitansseihin oli vaikeuksia saada yhtyeitä. Lauantaina tarjoillaan kuitenkin vahva kattaus keskisuomalaista ja savolaista osaamista.

– Hogganes on pitkän linjan keskisuomalaisten muusikoiden bändi, joka normaalitilanteissa on keskittynyt Hurriganes-covereihin, niitäkin lauantaina kuullaan, mutta tätä tilaisuutta varten bändi on treenannut myös instrumentaaleja, perinteistä rautalankaa sekä surfia, kertoo festivaalin isä ja pomo Petteri Savolainen.

– Jyväskyläläinen Mikko Kannussaari & The Greystone tarjoilee ainakin Johnny Cashia ja Sorsakosken aikaista Agentsia ja ehkä vähän Elvistäkin.

Festivaalin house bändi Galaxie taitaa rautalangan eri vivahteet ja saa nyt solistikseen kuopiolaisen Marko Heikkisen Uhkapelurit-yhtyeestä.

– Virtuaalikonsertilla ei järjestäjien taloutta päästä parantamaan, mutta toivottavasti edes seuraajien mielialoja. Vuoden päästä saadaan varmasti yleisö ja soittajat samaan tilaan, Petteri Savolainen pohtii.

Rautalankalauantain striimi tulee ulos Studio Kolunpohjan youtube-kanavalta 24.4. klo 19 alkaen.