Bivinsin ulosajo ratkaisi toisen finaalin – Kipinän kovasta taistelusta huolimatta Huima vei voiton

Kipinän Antonio Bivinsin ulosajo juuri ennen puoliaikaa oli ottelun kulminaatiopiste. Miia Sulakoski

Miia Sulakoski

Kipinän ja Huiman välisestä toisesta paikallisfinaalista ei tunteita puuttunut. Kun isäntien Junior Robinson ensin loukkaantui toisella neljänneksellä, ja Antonio Bivins mesosi itselleen ulosajon, näytti jo siltä että peli oli taputeltu.

– Tiedettiin, että tuomareilla on tänään tiukka linja. Komissaarikin sanoi, että tuomarit kiinnittää huomiota mussuttamiseen, mutta minun mielestä ei mennyt tasapuolisesti. Eikä me minun mielestä koko aikaa kysytty mitenkään töykeästi, Kipinän valmentaja Joni Hautsalo harmittelee.

Ja mitä vielä. Vastoin odotuksia Huima oli se joukkue, jonka peli Bivinsin poissaolosta enemmän sekosi, ja kun Robinson vielä pystyi puoliajan jälkeen palaamaan kentälle, Kipinä taisteli ja pysyi pelissä mukana päätösjaksolle.

Juuso Haapasaaren onnistuneella kolmosella Kipinä nousi vielä vajaat viisi minuuttia ennen päätössummeria kahdeksan pisteen päähän, mutta sen jälkeen bensa kotijoukkueelta loppui ja Huima meni menojaan.

Ennen ulosajoaan Bivins (28/11) oli lähes pysäyttämätön, eikä pelkästään tilastoja katsomalla uskoisi miehen pelanneen vain 17 minuuttia.

– Meiltä matalan energian peli, näin ei voi jatkua perjantaina. Jos Bivins pysyy kentällä ja jos pelaa kuten tänään pelasi ulosajoonsa asti, niin me ollaan lirissä. Uusi puolustaja miehelle pitää löytää, Scott pelkää ehkä virhevaikeuksiin joutumista eikä uskalla käyttää urheilullisuuttaan Bivinsiä vastaan, Tommi Koskinen ruoskii omiaan.

Huiman Prentiss Nixon teki jälleen tarkkaa työtä, 40 pistettä 70% tarkkuudella heittänyt mies oli lopulta kentän kuningas. Keltapaitaisen joukkueen ratkaisun avain oli kuitenkin korinaluspeli, KaVaughn Scott oli lähes erehtymätön korin alta, ja loppua kohti palloa miehelle enemmän korin alle pelattiin.

– Ilman Bivinsiäkin Kipinä pystyi tekemään 101 pistettä, tällaisella puolustuspelillä ei tee perjantaina mitään. Meillä moni äänekoskelainen nuori pelaaja puristaa mailaa ihan liian kovaa. Tämä on kuitenkin vaan korista, nyt pitäisi rentoutua ja keskittyä vaan pelaamiseen, Koskinen toteaa.

Huima johtaa sarjaa nyt 2-0, ja sarja on katkolla perjantaina Pankkarilla. Tämän kevään pudotuspeleissä Kipinä on kuitenkin voittanut kaikki katkaisupelit, ja varmasti todistanut sekä itselleen että epäilijöilleen viimeistään finaaleissa ettei Huiman 3-0 voitto ole itsestäänselvyys.

Huimassakin tiedettiin ennen finaalisarjaa, että Kipinällä on taito saada peli sekaisin myös vastustajalta, eikä ole salaisuus että juuri se on se ase, jolla joukkue on pärjännyt myös finaaleissa.

– Tosi hyvä taisteluhan tämäkin oli, varsinkin ilman Bivinsiä toisella puoliajalla. Saatiin penkiltä hyviä minuutteja, ja niitä tarvitaan jos halutaan taistella voitosta. Nyt ollaan taas selkä seinää vasten, mutta siitähän me tykätään, Joni Hautsalo huokaisee.

Kipinä Basket – Äänekosken Huima 101-116 (22-28, 28-26, 28-30, 23-32)

Kipinä: Ville Pyykkönen 16/5, Junior Robinson 28/2/9 syöttöä, Jarmo Uecker 2/4, Juuso Haapasaari 8/1, Antonio Bivins 28/11, Juuso Mäntymaa 0/1, Lauri Jäntti 10/2, Sami Mäntymaa 9/6.

Huima: Juuso Salmi 7/4, KaVaughn Scott 31/7, Veeti Jämsen 7/1, Roni Hälikkö 0/0, Aden Kariuki 0/0, Prentiss Nixon 40/7/9 syöttöä, Joonas Makkonen 0/2, Kalle Koivunen 12/2, Abdimaalik Yusuf 2/1, Joni Pohjonen 17/7.

Kommentoi