Huimalle I-divisioona B:n mestaruus

Miia Sulakoski

Perjantai-ilta toi ratkaisun I-divisioona B:n mestaruuteen sekä Äänekosken herruuteen.

Tiivistunnelmaisessa ottelussa pakkovoiton edessä ollut Kipinä aloitti karkumatkansa toisella neljänneksellä, ja johti ottelua parhaimmillaan jo 18 pisteellä.

Vaikka vierasjoukkue aloitti kolmannen jakson Huimaa vahvemmin, alkoi sinipaitojen pitkä kiri puoliajan jälkeen.

Huima kuroi eroa pikkuhiljaa kiinni, mutta siitä huolimatta pitkään näytti siltä, että Kipinä pitää kuitenkin pintansa.

Junior Robinsonin kolmosella vierasjoukkue meni kahden pisteen johtoon 21 sekuntia ennen loppua, mutta Huiman onnistui aikalisällä punomaan sopivan juonen ottelun ratkaisemiseksi.

– Aikalisällä sovittiin, että Scott syöttää Kallelle takamiehen tontille sivurajalta, ja Nixon tekee selkäskriinin. Kumpi vaan heistä nopeammin vapautuu, joko Scott korin alle tai Nixon jos saa pallon, niin ajaa korille. Tämä oli Nixonin oma käsikirjoitus, että ratkaisee pelin, tarkoitus oli että mennään varmasti jatkoajalle kakkosella, Huiman valmentaja Tommi Koskinen huokaisee.

Ottelussa aiemmista 12 kolmen pisteen yrityksestään ainoastaan yhdessä onnistunut Nixon laittaa pallon koriin, ja vie Huiman pisteen johtoon. Kipinä pääsee vielä yrittämään korintekoa, mutta kun Robinsonin heitto pomppii raudoista, repeää riemu Huiman leirissä ja 1B-divarin mestaruutta ja nousua A-divisioonaan juhlitaan kuin Suomen mestaruutta.

– Todella tyhjä olo. Taas oltiin lähellä voittoa, vähän kuten jokaisessa pelissä on taisteltu voitosta. Mutta kaikkemme annettiin, ja voin olla ylpeä joukkueesta. Sanoinkin pelaajille pelin jälkeen, että voidaan lähteä päät ylhäällä, vaikka pettymys onkin nyt päällimmäisenä mielessä, Kipinän valmentaja Joni Hautsalo toteaa.

Ja kyllähän Kipinä ottelusarjasta teki finaalien arvoisen tarjoamalla Huimalle todellisen haasteen kolmessa ottelussa. Kultaiset mitalitkin varmasti maistuvat astetta paria makeammilta, kun niistä on joutunut tosissaan taistelemaan.

Äänekosken Huima – Kipinä Basket 91-90 (20-20, 17-29, 23-17, 31-24)

Huima: Juuso Salmi 9/1, KaVaughn Scott 22/20, Veeti Jämsen 8/2, Prentiss Nixon 28/5/6 syöttöä, Joonas Makkonen 0/0, Kalle Koivunen 11/6, Abdimaalik Yusuf 0/0, Joni Pohjonen 13/9.

Kipinä: Ville Pyykkönen 0/1, Junior Robinson 35/12/10, Jarmo Uecker 12/3, Juuso Haapasaari 0/0, Tatu Koivunen 0/0, Antonio Bivins 27/10/4 riistoa, Juuso Mäntymaa 6/0, Lauri Jäntti 3/8, Sami Mäntymaa 7/7.

Kommentoi