Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eila Nurmi on Äänekosken valtuuston uusi puheenjohtaja

Vasemmiston pitkäaikainen valtuutettu Eila Nurmi on Äänekosken valtuuston uusi puheenjohtaja. Valtuusto valitsi uuden puheenjohtajan parhaillaan menossa olevassa kokouksessa.

– Tämä tuli minulle yllättäen, sillä tehtävään oli mahdollisuus kaikilla yhdeksällä valtuutetulla. Suostuin järkisyistä, sillä näin menetellen ei tarvitse tehdä enää muita muutoksia luottamuspaikkoihin kaupungin hallinnossa, kommentoi Nurmi Vasemmistoliiton Äänekosken valtuustoryhmän tiedotteessa.

Nurmi on osallistunut valtuuston työskentelyyn yli 44 vuotta, joista yhdeksän kautta valtuutettuna ja kaksi varavaltuutettuna.

– Minulle tämä on ainakin tällä erää päätös valtuustouralleni, koska en ole ehdolla tulevissa kuntavaaleissa. Tämä on minun vähän ylipitkän valtuustomaratonini viimeinen kilometri, toivottavasti saan sen hoidettua kunnialla maaliin. Siihen toki tarvitsen apua omalta ryhmältä, muilta valtuutetuilta ja virkamiehiltä.

Valtuuston 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Rolf Nyholm (sd.), 2. varapuheenjohtajaksi Marko Laitinen (ps.) ja 3. varapuheenjohtajaksi Tommi Lunttila (kok.).

Valtuusto kokoustaa uuden puheenjohtajan johdolla seuraavan kerran kesäkuun 14. päivä.

Valtuuston entinen puheenjohtaja Juho Kautto (vas.) erosi tehtävästään huhtikuun alussa.

Yleisö ei ensimmäisen tunnin aikana voinut seurata kokousta etänä ollenkaan, sillä kaupungin You tube -linkki ei toiminut.