Poken Piilolan kampuksen asuntolaan tehdään yli kahden miljoonan euron peruskorjaus

Asuntolan remontti on viimeinen Poken Äänekosken toimipisteiden remonteista, muut tilat on jo käyty läpi. Mikko Manninen

Marjo Järvikylä

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poke peruskorjaa Äänekosken Piilolan kampuksen asuntolan. Tällä viikolla käynnistyvän peruskorjauksen kustannusarvio on yli kaksi miljoonaa euroa, ja se on Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän mittakaavassa suuri investointi.

– Peruskorjaus on meille vuositasolla suuri investointi, ja asuntolan remontti on viimeinen Äänekosken toimipisteiden remonteista. Haluamme lisätä asumismukavuutta ja viihtymistä. Meille on myös tärkeä, että voimme tarjota opiskelijoille asunnon ja mahdollisuuden opiskella Äänekoskella, koulutusjohtaja Hannu Pönkä toteaa Poken tiedotteessa.

Remontti käynnistyy kahvila Namiksen tiloista sekä asuntolan A-rakennuksen asunnoista, jotka on nyt tyhjennetty.

Seuraava osa asuntolasta menee remonttiin kesäkuun alussa, ja viimeinen osa syysloman jälkeen. Kaksi kolmasosaa asunnoista valmistuu elokuussa, joten suurin osa opiskelijoista pääsee muuttamaan uusiin tiloihin lukuvuoden alussa.

Poken mukaan asuntolaan tulee uusi nykyaikainen ilmanvaihtojärjestelmä sekä uusi vesikatto. Lisäksi tehdään putki- ja lämmitysremontti sekä uusitaan yhteiset saunatilat.

– Asuntolaan tehdään myös uudenlaiset harrastetilat ja kaikkiin 24 soluhuoneistoon täydellinen sisäremontti. Lisäksi tehdään asuntolanhoitajalle ja kiinteistöhuollolle toimistot sekä taukotilat, tiedotteessa todetaan.

Asuntola on peruskorjattu viimeksi 1990-luvulla. Peruskorjauksen kokonaisurakoinnista vastaa Rakennusliike Porrassalmi Oy.

Kommentoi