Yleisötapahtumien osallistujamäärään höllennystä myös Äänekoskella

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on rajannut tästä päivästä lähtien Keski-Suomen kuntien alueella yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän 50 henkilöön. Rajoitus on voimassa kesäkuun alkuun saakka.

Samaan aikaan Avi kuitenkin sallii myös yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, jos kaikkien toimintaan osallistuvien on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa noudattaen OKM:n ja THL:n ohjeistusta. Mikäli yleisötilaisuuksia ei voida järjestää turvajärjestelyin, ei niitä voida järjestää ollenkaan.

Äänekosken kaupunki sallii kesäkuun alkuun saakka avin linjauksen mukaisesti alle 50 henkilön yleisötilaisuudet Painotalolla, Suolahtisalissa, Pankkarilla, liikuntatalolla ja muissa kaupungin kulttuuri- ja liikuntatiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleisölle avoimet ottelutapahtumat.

Yli 50 henkilön tilaisuudet kyseisissä tiloissa on kaupungin tiedotteen mukaan kielletty. Kielto koskee myös kaikkia muita kaupungin sisätiloja sekä ulkoliikuntapaikoilla ja yleisillä alueilla järjestettäviä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Ristiriitaisen tilanteesta tekee se, että samaan aikaan kaupungin mukaan sen sisä- ja ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää osallistujamäärältään yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, mikäli voidaan tosiasiallisesti varmistaa, että niissä noudatetaan opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen antamaa ohjetta koronatartuntojen torjuntaan liittyen.

– Avin linjaus oli nyt sellainen, että samaan aikaan sekä sallitaan että kielletään yli 50 henkilön tilaisuudet, ja sen mukaan Äänekoskikin on linjaukset tehnyt. Pääsignaali tässä on varmasti se, että kaikkia rajoituksia ei vielä pureta ja alle 50 henkilön tilaisuuksia pystyy jo järjestämään, Äänekosken kaupungin vs. vapaa-aikajohtaja Jukka-Pekka Pohjolainen suomentaa.

Äänekosken kaupunki vaatii edelleen kaikilta kaupungin ulko- ja sisätiloissa tapahtumia järjestäviltä tahoilta turvallisuussuunnitelman koskien koronaerityisjärjestelyjä.

Äänekosken kaupungin kirjastot, kulttuuritilat, liikuntasalit, uimahallit, kuntosalit, avantouimakopit ja Proaveran omistama jäähalli pysyvät avoinna, mutta niiden käytössä on noudatettava erityisen tarkasti voimassa olevia koronan torjuntaan ja ennaltaehkäisyyn liittyviä ohjeita, maskisuositusta, turvavälejä ja käsihygieniaa sekä lajiliittojen laatimia koronaohjeita. Jäähalliin yleisövuorot sallitaan jälleen.

Kaupungin hallinnoimissa sisä- ja ulkoliikuntaliikuntatiloissa voidaan järjestää lasten, nuorten ja aikuisten otteluita ja turnauksia maksimissaan 50 hengen yleisöllä ajalla. Yli 50 hengen yleisöllä otteluita ja turnauksia voidaan järjestää, mikäli voidaan tosiasiallisesti varmistaa, että niissä noudatetaan opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen ohjetta koronatartuntojen torjuntaan liittyen. Otteluihin ja turnauksiin osallistuminen on mahdollista Keski-Suomen alueella ja niissä maakunnissa, jotka eivät ole koronan leviämisvaiheessa, kaupunki tiedottaa.

Äänekosken kaupungin koronajohtoryhmä on linjannut, että kunnan alueella suositellaan noudatettavan yksityistilaisuuksissa kesäkuun alkuun saakka samoja henkilömäärien rajoituksia ja varotoimia, joita sovelletaan yleisötilaisuuksiin ja julkisiin kokoontumisiin.

Kaikissa tilaisuuksissa tapahtumajärjestäjällä on vastuu noudattaa THL:n ja OKM:n ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Tilaisuuksissa on muun muassa huolehdittava hygieniasta, noudatettava maskisuositusta ja varmistettava kahden metrin turvavälit henkilöiden tai seurueiden välillä. Turvavälit on pidettävä myös tilaisuuteen saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa. Tungoksia ja tiiviitä jonoja ei saa päästää syntymään, kaupunki muistuttaa tiedotteessaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut