Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuore valtiovarainministeri: "Kasvua ei pidä tavoitella vain isoihin kaupunkeihin ja kasvukeskuksiin"

Viime viikolla valtiovarainministeriksi nimitetty Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko uskoo, että Suomi nousee taloudellisesta korona-kurimuksesta maakuntien avulla.

Tuore valtiovarainministeri ja Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko (kesk.) vieraili lauantaina Äänekoskella Keskustan kuntavaalitapahtumassa. Saarikko siirtyi valtiovarainministerin tehtävään tiede- ja kulttuuriministerin tehtävästä. Kiireisestä valtioneuvoston pestistä huolimatta ministeri oli silmin nähden innostunut kuntavaaleista, joiden kampanjatyössä eletään nyt kiivainta vaihetta.

– Tämä on ensimmäinen päivä, kun taas pääsemme tällä tavalla ”toreille” tapaamaan ihmisiä, ja se tuntuu todella hyvältä, Saarikko kertoi.

Äänekosken kunnanvaltuuston tulevia valtasuhteita Saarikko ei suostunut ennustamaan, mutta nimesi yhden asian, jonka avulla kuntapolitiikan tekeminen sujuu.

– Täällä on hyvä ehdokaslista, siitä olen iloinen. Paikkojen jakautumista en ennusta, mutta sen tiedän, että hyvä yhteistyö muiden kanssa on tärkeä asia.

Moni taisi jakaa ministerin tunnelmat, sillä keskustan oman väen lisäksi K-citymarketin edustalla pidetty kuntavaalitilaisuus oli houkutellut paikalle useita äänekoskelaisia. Äänekosken Keskustan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Henna Penttinen oli tyytyväinen väkimäärään, ja siihen, että tilaisuus oli mahdollista viedä läpi koronaturvallisesti.

Pitämässään puheessa Saarikko kertoi ajatuksiaan muun muassa työllisyydestä, perheiden asemasta, valtion taloudenhoidosta ja maakuntien merkityksestä Suomelle.

– Keskusta luottaa maakuntiin, ne ovat Suomen kivijalka. Me ajattelemme, että koronan jälkeinen talouden nousu lähtee nimenomaan maakunnista, hän sanoi.

Yhdeksi esimerkiksi ministeri nosti Äänekosken ja tänne tehdyt investoinnit. Saarikon mukaan Keskusta ei usko sellaiseen politiikkaan, jossa kasvua ja hyviä asioita tavoitellaan vain isoihin kaupunkeihin ja kasvukeskuksiin.

Taloudellisesti haastavana aikana valtiovarainministerin tehtävä ei ole se helpoin, eikä arvostelusta vapaa, mutta Saarikko kertoi olevansa valmis haasteisiin.

– Kaksi lasta, Keskustan puheenjohtajuus ja valtiovarainmisterin tehtävät takaavat sen, että kyllä tässä on yhdelle naiselle hommaa. Mutta minulla on aiempaa kokemusta valtioneuvostotyöskentelystä niin sanotussa johtoviisikossa, ja muutenkin ajattelen, että nämä vaatimukset ovat ihmisen kokoisia, Saarikko sanoi luottavaisena.