Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urho polkaisee jalkapallokauden käyntiin torstaina

Suolahden Urhon jalkapalloilijoiden pitkä odotus päättyy tänään, kun joukkue pääsee aloittamaan kautensa jalkapallon Vitosessa.

Alun perin kauden piti alkaa Regions Cupin ottelulla jo maaliskuun lopussa, ja koronatilanteen myötä myös divarikauden alku siirtyi useammalla viikolla toukokuusta.

– Kyllä tätä on odotettukin. Paljon on ollut soveltamista, että milloin saa olla ja missä mennään, sen puolesta todella hankala valmistautuminen. Meillä on ollut hyvä tilanne kuitenkin sen suhteen, että on saatu treenata, Pasi Hartikka kertoo.

Urhon valmennukseen Hartikka on saanut tutkaparikseen jalkapalloyleisölle tutun Marko Ikosen, ja pääsee itse keskittymään enemmän taustatehtäviin.

Joukkueessa on tungosta, kun pelaajalistasta löytyy 33 nimeä, joilla kaikilla on jokin kytkös Ääneseudulle. Maalivahtiosastoa vahvistaa Mika Wacklin, joka muistetaan pitkästä urastaan Huiman maalilla.

Alkusarjassa joukkueet pelaavat yksinkertaisen sarjan, eli yhteensä kahdeksan peliä. Kauas ei tarvitse Suolahdesta matkustaa, kun vieraspelit pelataan Tikkakoskella ja Laukaassa.

Alkusarjan jälkeen kausi jatkuu ylä- ja alaloppusarjoilla, viisi parasta jatkaa ylemmässä ja neljä viimeistä alemmassa.

Heti kärkeen tahti on tiivistä, kun tämäniltaisen ottelun jälkeen Urho pelaa seuraavan divariottelunsa tiistaina, ja jo ensi perjantaina Regions Cupin ottelun BET:iä vastaan.

– Ihan ensimmäinen tavoite on se, että päästään pelaamaan pelit terveenä. Ainahan ykköspaikkaa tavoitellaan ja jokaista peliä lähdetään voittamaan. Yläloppusarjassa on ilman muuta tavoite, mutta en lähde mistään noususta vielä puhumaan, Hartikka sanoo.

Sarjan avaukseen Urho saa torstaina Suolahden urheilukentälle vastaansa jyväskyläläisen FC Sohon, ja ottelu potkaistaan käyntiin klo 19.