Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänestysinto toistaiseksi laimeahkoa taajamissa Äänekoskella

Noin 17 prosenttia äänekoskelaisista on äänestänyt puolessa välissä ennakkoäänestystä.

Tällä hetkellä 16,9 prosenttia äänioikeutetuista äänekoskelaisista on äänestänyt ennakkoon kuntavaaleissa. Oikeusministeriön ylläpitämän vaalien tulospalvelun mukaan koko Keski-Suomen ennakkoäänestysaktiivisuus on tällä hetkellä 17,8 prosenttia.

Koko maan keskiarvo on noin 18,3 prosenttia.

Ahkerimmin äänestämässä on Keski-Suomessa käyty Kinnulassa, jossa ennakkoäänestysprosentti on jo 29.

Äänekoskella on useita ennakkoäänestyspaikkoja.

– Äänestäjien turvallisuuden takaamiseksi on tehty paljon töitä. Äänestys tapahtuu nyt entistä väljemmissä ja isommissa tiloissa, kuten valtuustosalissa ja kaikissa tiloissa on tehostettu ilmanvaihtoa. Maskeja on myös saatavilla, kertoo keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Laura-Liisa Hyytiäinen.

Erityisesti taajamissa ennakkoäänestys on ollut kaupungin ja keskusvaalilautakunnan tilastoinnin mukaan verkkaista. Ennakkoäänestää voi millä tahansa paikkakunnalla, mutta tämä ei Hyytiäisen mukaan kuitenkaan näy esimerkiksi mökkitaajamissa Sumiaisissa tai Konginkankaalla.

Politiikan tutkijat ovat valtakunnallisesti povanneet ennätysvilkasta ennakkoäänestystä näissä kuntavaaleissa, sillä varsinainen vaalipäivä on kesäkuun 13. päivä viikonloppuna. Kaikkiaan äänioikeutettuja on Äänekoskella näissä kuntavaaleissa 15 002.

Vuoden 2017 kuntavaaleissa Äänekosken ennakkoäänestysprosentti oli 27,3. Koko maakunnan keskiarvo oli tuolloin 25,3.