Suolahden sataman Majakkaa kehitetään yhteistyössä

Sara Niskanen luotsaa nyt Suolahden sataman ravintolaa. Toiminnassa jatkaa mukana myös Matti Leppänen.

Suolahden satamassa sijaitseva Ravintola Majakka avaa ovensa uuden yrittäjän luotsaamana. Suolahtelainen Sara Niskanen on jo aikaisemmilta kesiltä tuttu kasvo.

– Aloitamme hyväksi todetulla palveluvalikoimalla sekä suosikkiruoka-annoksilla. Toimintaa kehitetään kesän mittaan, kun päästään vauhtiin.

Niskanen on opiskellut Jyväskylässä matkailualaa ja katsoo kotipaikkakuntaansa myös ammattilaisen silmin.

– Satama on Suolahden valttikortti, jonne veneilijät pääsevät kätevästi. Wanhan aseman seutu kaiken kaikkiaan on hieno ja pitkäikäinen kokonaisuus. Olen viettänyt täällä aikaa jo omassa lapsuudessa, kuten varmasti moni paikkakuntalainen.

Matti Leppänen keskittyy Majakassa jatkossa lähinnä pienten ohjelmien ja tapahtumien järjestämiseen.

– Teemme Saran kanssa yhteistyötä Majakan alueen kehittämiseksi. Rantaan on tarkoitus kesän mittaan järjestää koronatilanteen puitteissa erilaisia tapahtumia kaikenikäisille.

– Koko sataman alueesta höyrylaivoineen ja junineen on kehittymässä hieno matkailullinen paketti Äänekoskelle. Matkailija tarvitsee majoitusta, ruokaa ja iltaohjelmaa.

Tapahtumajärjestäjä seuraa koronarajoituksia tarkkaan. Pitkän tähtäimen suunnitelmia ei vielä lyödä lukkoon.

– Hyvät yhteistyöverkostot mahdollistavat kuitenkin sen, että meillä on valmiudet järjestää isompiakin tapahtumia Suolahdessa nopealla varoitusajalla, Leppänen sanoo.

Tapahtumaa ei synny ilman sitoutuneita tekijöitä ja talkoolaisia.

– Suolahdessa on aina ollut erityisen hyvä yhteishenki. Täällä on yhteisö, jossa kaikki tapahtumajärjestelyissä mukana olevat tekevät töitä tavoitteiden saavuttamiseksi.

Leppänen uskoo, että koronarajoitukset muuttavat tapahtumajärjestelyjä pysyvämmin.

– Esimerkiksi tapahtumapuitteiden puhtauden ja väljyyden suhteen ollaan tarkempia. Varmasti osa yleisöstä tulee tapahtumiin jatkossakin vapaaehtoisesti maski kasvoilla.

Ravintola Majakan avajaisia vietetään huomenna lauantaina kello 11.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut