Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Demarit haluavat yhteistyötä Äänekoskella

Demariryhmässä oli juuri ennen iltakahdeksaa hyvin odottava ja luottavainen tunnelma. Majakkaan kokoontunut väki uskoi, että SDP säilyttää Äänekoskella 12 paikkaa.

– Meillä oli monipuolinen ja hyvä lista, 27 ehdokasta. Ehdokkaat ovat kunnan eri alueilta ja kattavasti myös eri työpaikoilta, Veli-Pekka Nieminen toteaa.

– Paljon on kierretty tapaamassa äänestäjiä ja hyviä keskusteluja on käyty yli puoluerajojen. Yksittäistä keskusteluaihetta ei juurikaan ollut, vaan kuntalaiset ovat kiinnostuneita yleisestä päätöksenteosta. Selkeästi toivotaan, että valtuutetut ottaisivat enemmän roolia päätöksenteossa, Seppo Ruotsalainen kertoo.

– Tuulivoimala puhutti Konginkankaalla, mutta ei juurikaan muualla, Johanna Vertainen jatkaa.

Vaalitulosta seuratessa keskustelu kääntyy tulevaan valtuustokauteen.

– Työskentelytapa pitää muuttua. Jokaisen meistä pitää muistaa, että virkamiesten tehtävä oli valmistella ja luottamushenkilöt päättävät, mitä tehdään. Jos nykyinen tahti jatkuu, tulee vaikeuksia. Työskentelytapamme pitää muuttua yhteistyöhakuisemmaksi ja yhteistyön pitää siis lisääntyä. Tällaisesta vastakkainasettelusta on päästävä eroon, Rolf Nyholm toteaa.