Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken perussuomalaiset eivät kaipaa kumileimasimia päättäjiksi

Äänekoskella perussuomalaisilla oli tällä kertaa vaaleissa 25 ehdokasta, neljä vuotta sitten 14.

– Meillä on hyvä ehdokaslista. Eri ikäisiä, eri aloilta ja eri puolilta kaupunkia. Naisia ei ole helppo saada ehdolle, mutta meillä on neljä hyvää naisehdokasta, kertoi Marko Laitinen tyytyväisenä.

– Olemme tehneet aktiivisesti vaalityötä ja hyviä haastoja on ollut paljon. Teltoilla on käynyt myös eri puolueiden kannattajia ja ehdokkaita ja se on hyvä jatkoa ajatellen, Marja Kolari muistutti.

– Teltoilla on ollut aina hyvä meininki. Yhteisen asioiden hoitamisesta yhdessä on puhuttu paljon, Petra Virtanenkin vakuutti.

– Ihmiset ovat kiinnostuneita paikallisista asioista. Esille nousivat useampaan otteeseen huonosti hoidettu kaupungin talous ja iso velkamäärä, Lauri Lax jatkoi.

– Valtakunnan politiikkakin vaikuttaa keskusteluihin, Joni Kotilainen muistutti.

Marko Laitinen ja Marja Kolari puhuvat yhteistyön puolesta, yhteisten asioiden hoitamisesta.

– Paikallispolitiikassa yhteistyön tekeminen on tärkeää.

– Seuraavat päättäjät joutuvat pohtimaan isoja asioita, esimerkkinä Koulunmäen koulun c-rakennus, Kotakennääntie, tuulivoimalat, Laitinen listasi.

Perussuomalaisten ehdokkaat muistuttavat, että päättäjiksi tarvitaan ihmisiä, joilla on mielipiteitä ja jotka uskaltavat myös tuoda ajatuksensa esille.

– Meillä on tällä hetkellä päättäjissä ihan liikaa niitä kumileimasimia, joita ei oikeasti pitäisi olla lainkaan. Oma visio ja näkemys rohkeasti esille, Laitinen kannustaa.

Perussuomalaisten ryhmässä uskottiin heti alkuillasta valtuustopaikkojen kasvuun. Paikkamääräarviot vaihtelivat seitsemän ja kymmenen välillä.

– Se, että ennakkoon äänestettiin näin vähän, vaikuttaa ilman muuta meidän äänimäärään negatiivisesti. Väkemme lähtee huonosti liikkeelle varsinaisena äänestyspäivänä. Silloin liikkuvat enemmän vanhojen puolueiden kannattajat. Uskon, että saamme seitsemän paikkaa. Lisäpaikat tulevat vasureilta ja vihreiltä, totesi Marke Tuominenkin ennen kello kahdeksaa.