Tässä on Äänekoskella eniten ääniä saanut tuttu kaksikko – Juho Kautto ja Kari Kiiskinen

Vasemmistoliiton kansanedustaja Juho Kautto nousi 336 äänellä niukasti Äänekosken ääniharavaksi. Toiseksi 277 äänellä kiri istuvan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kari Kiiskinen (sd.)

– Hyvä fiilis, kaiken jälkeen. Varsinkin kun normaalia vaalikampanjaa ei päässyt tekemään ollenkaan. Olen kiitollinen kaikista saamistani äänistä, Juho Kautto toteaa.

Häntä harmittaa Äänekosken kovin alhaiseksi jäänyt äänestysinto.

– Äänestysprosentti on hävettävän matala. En tiedä, mistä se kertoo. Ovatko ihmiset kyllästyneet politiikkaan?

Kaikkien Äänekosken kärkiehdokkaiden äänimäärät painuivat edellisistä kuntavaaleista huomattavasti pienemmiksi.

– Oman puolueen kohdalla tässä on kyllä lievän torjuntavoiton katkeraa kalkkia. Vaalituloksessa palattiin vasemmiston kohdalla aikaisempiin voimasuhteisiin, mutta tällaista vaihtelua kuntavaalit ovat. Ei kuitenkaan mikään katastrofi.

– Kansanedustajan työssä on tärkeää olla perillä kotipaikkakunnan asioista ja haluan edelleen olla mukana Äänekosken päätöksenteossa. Asiat on laitettava tärkeysjärjestykseen.

Äänekosken vaalien voittajapuolueet ovat perinteisesti jakaneet sekä valtuuston että kaupunginhallituksen puheenjohtajuudet. Näistä aletaan neuvotella heinäkuussa.

– Nyt on hyvä olo siitä, että takana on edelleen äänestäjien luottamus siihen, että töitä tehdään ja oikeaan suuntaan. Olen todella tyytyväinen omaan tulokseen, Kari Kiiskinen iloitsee.

– Työ on kesken. Seuraavasta valtuustokaudesta on tulossa koko maassa vaativa, eivätkä valtuutetut tule pääsemään helpolla.

– Valtuustoon on nyt tulossa useita uusia ihmisiä, joten on hienoa nähdä, miten yhteistyö alkaa sujua. Oman lisänsä päätöksentekoon tuo perussuomalaisten nousu, joka sekin tulee varmasti näkymään keskusteluissa entistä voimakkaammin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut