Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urheiluseurat liikuttavat junioreita yhteistyössä Ääneseudulla

Äänekosken Huiman koripallojuniorit ja Suolahden Urhon jääkiekkojuniorit tarjoavat tänä kesänä yhteisiä harjoituksia nuorille pelaajilleen.

Viime maanantaina Äänekoskella käynnistyneet kesätreenit on tarkoitettu seurojen 2010-2014 -syntyneille junioreille, ja ne järjestetään vuoroviikoin maanantaisin Äänekoskella ja Suolahdessa.

– Minulla oli Savonlinnasta hyvä kokemus vastaavasta, kun käynnistettiin siellä lentopallon kanssa yhteinen kesäharjoittelu. Ajattelin että kokeillaan täälläkin, Pekkalan Samia jututin ja Urhosta innostuivat mukaan, Huiman juniorikoordinaattori Mikko Penttinen kertoo.

Harjoituksissa ei keskitytä niinkään juuri koripalloon tai jääkiekkoon, vaan pelataan paljon ja eri lajeja ja suurin paino on kivalla tekemisellä.

– Ideana oli se, että kun kesällä käy lajiharjoituksissa vähän vähemmän väkeä, niin saataisiin paremmin lapsia liikkeelle, ja se palvelee molempia seuroja. Molemmissa seuroissa on junioreita niin Äänekoskelta kuin Suolahdestakin, niin ajatuksena oli vähän sekin, ettei aina tarvitsisi lähteä kauemmas, Penttinen jatkaa.

Harjoituksia vetävät yhdessä niin Huiman koripallovalmentajat kuin Urhon jääkiekkovalmentajatkin, ja alustavasti yhteistreenejä järjestetään ainakin kesäkuun ajan.

Tämän viikon harjoitukset ovat Suolahden yhtenäiskoulun pihapiirissä maanantaina klo 17.

Myös Suolahden Urhon jalkapalloilijat ja Koiviston Kipinä ovat yhdistäneet voimiaan, kun seurat järjestävät Suolahden Telakkakadun koulun tekonurmella ilmaisen jalkapallokoulun kaikille innokkaille 6-8-vuotiaille.

Jalkapallokoulua vetävät Urhon edustusjoukkueen valmentajat ja pelaajat Marko Ikosen ja Pasi Hartikan johdolla.

Keskiviikkoisin järjestettävä jalkapallokoulu houkutteli viime viikolla paikalle parikymmentä junioria, ja joukkoon mahtuu vielä uusiakin pelaajanalkuja.