Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elonkierto-yhteisöpuutarhan rakentaminen etenee Piilolanniemessä

Äänekosken kaupunki käynnistelee parhaillaan Elonkierto-yhteisöpuutarhan rakentamista Kuhnamonjärven rannalle Piilolanniemeen.

Kyseessä on Suomen ensimmäinen laajamittainen, kunnallisesti toteuttava Green Care -projekti, Äänekosken kaupunki tiedottaa.

1,2 hehtaarin yhteisöpuutarhaan on tulossa neljä erilaista puutarha-aluetta.

Aisti- ja terapiapuutarha on tarkoitettu erityisesti seniorien ja erityisryhmien hyvinvoinnin tukemiseen sekä terapeuttiseen puutarhatoimintaan.

Pörriäispuutarhalla tuetaan yhteisön ekologista luontoyhteyttä ja oppimista.

Hyöty- ja oppipuutarha palvelee puolestaan oppimista, kotoutumista, terapeuttista puutarhatoimintaa ja yhteisöllistä ruokataloutta.

Rantaraitilla tarjotaan kaupungin mukaan sosiaalisia puitteita yhteisölliselle virkistymiselle.

Yhteisöpuutarhan rakentaminen on osa Vihreä Uusiutuva Äänekoski-hanketta, jonka yhtenä tavoitteena on parantaa äänekoskelaisten edellytyksiä tehdä valintoja ja kehittää omaa toimintaansa kestävän kehityksen suuntaan.

Elonkierto-puutarhan suunnittelusta vastaa maisema-arkkitehti Suvi Pohjola-Stenroos Axina Oy:sta Lohjalta.

Kunkin puutarhanosan suunnittelu soveltaa kaupungin mukaan keskeisiä ympäristöpsykologian, kiertotalouden ja kestävän kehityksen periaatteita. Alueella kiinnitetään erityishuomiota myös esteettömyyteen.

Puutarhan rakenteet tullaan toteuttamaan kaupungin mukaan suureksi osaksi yhteisön omana tai oppilaitostyönä. Kasvillisuus on valittu tukemaan ekosysteemiä ja tarjoamaan pölyttäjille mesikasveja.

– Yhteisöpuutarhalla aiotaan vahvistaa myös lähi- ja luomuruoan tuotannon edistämistä tuoden samalla myös oppilaitokset ja biotalouden eri näkökulmat lähelle kuntalaista.