Ravintola Viljos meni konkurssiin - koronakriisi teki toiminnasta mahdotonta

Suolahdessa, Uuraisilla ja Laukaassa toiminut Ravintola Viljos on mennyt konkurssiin. Yrittäjä Matti Leppänen kertoo maksaneensa ennen koronatilannetta kuukausittain palkkaa jopa noin 40 hengelle ja vuotuinen liikevaihto oli yli miljoona euroa.

Toiminta oli kannattavalla pohjalla, mutta juuri ennen pandemian puhkeamista Leppänen laajensi yritystoimintaansa, eikä ylimääräistä puskuria ollut ravintolarajoitusten iskiessä päälle.

– Koronan aikana kuluja ei ole pystynyt kattamaan liiketoiminnalla, jota rajoitetaan näin voimakkaasti. Tähän kun lisätään se, että olen saanut valtiolta tukea edellisen kerran heinäkuulta 2020, on tilanne ollut sietämätön. Kun koronatukia alun perin jaettiin, niitä olisi pitänyt jakaa jo paljon aiemmin ja enemmän. Kun tuet viimein tulivat niin silti jäi veroja maksamatta ja siitä syystä tukia ei jatkossa enää saanutkaan, Leppänen kuvailee.

– Tämä kokonaisuus on ollut syy siihen, miksi en ole avannut ravintoloita, vaikka Suolahdessa ja Uuraisilla toiminta olisi ehkä ollut yksikköinä ihan kannattavaakin puolen yön valomerkillä, Leppänen jatkaa.

Konkurssiin Viljoksen haki eläkevakuutusyhtiö.

– Tein periaatepäätöksen, etten ala mistään enää lainaamaan rahaa siihen, että saan pidettyä velkarahalla käynnissä toiminnan, jonka valtio voi sulkea taas päivän varoajalla ja jättää silti korvaamatta edes kuluja.

Leppänen kertoo olevansa onneksi luonteeltaan optimisti. Hän on tyytyväinen siihen, että Ravintola Majakan jatkuvuus on toisen yrittäjän toimesta turvattu, ja Majakka työllistää myös osan Viljoksen henkilökunnasta.

– Voin myös itse olla aktiivisesti yhä toiminnassa mukana ja kehittämässä aluetta. Myös jäähallin Icebarin osalta olen luvannut toiminnan järjestää myös jatkossa. Viljoksien osalta en sano myöskään, että ei koskaan, Leppänen päättää.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut