Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sumiaisten Aittatori on taas auki - raikas potpuri avasi kesän

Sumialaisten herkkujen ja käsitöiden kesämyymälän Aittatorin avajaiset kertovat aina ihmisille, että nyt voidaan heittäytyä kesään.

Viime lauantaina se kesä löytyi taas.

Aittatori on myös mainio tapahtuma- ja kohtaamispaikka. Sumiaisten uusi Popkuoro loi avajaisiin iloisen ja välittömän tunnelman.

Kuoron ensiesiintymisessä kuultiin rento potpuri päivän hiteistä, muun muassa Kaija Koota, Mariskaa, Lauri Tähkää ja Arttu Wiskaria.

– Kuoro jatkaa toimintaansa syksyllä. Tervetuloa mukaan iloiseen joukkoon, vetosi kuoronjohtaja Auli Jääskeläinen.

Avajaisiin pysähtyi mukava joukko kyläläisiä, kesäsumialaisia ja vieraita. Jari Lahikainen ja vaimonsa Jaana Pieniniemi-Lahikainen ehtivät kahvikupin ääreen jo ennen konserttia Jurvon mökiltään.

– Tällaiset pienet avoimet konserttihetket istuvat hyvin tähän kylätunnelmaan, pohti Jaana Pienimiemi-Lahikainen, joka itse työskentelee Uudenkaupungin matkailutoimen palveluksessa.

Äänekoskelta löytyy hänen mukaansa persoonallista nähtävää.

– Olemme tuoneet tuttaviamme tänne sieltä rannikkoseudulta. Takapenkki yleensä hiljenee Tampereen tienoilla, kun vieraat ovat jäänet ihastelemaan järvien, mäkien ja harjujen maisemia, kertovat Lahikaiset.

– Mörkö-polku harjuineen on ollut yksi kiinnostava tutustumiskohde vieraille.

Suoramyyntiä vanhassa kauppamakasiinissa pyörittää Aittatorin Ahertajat ry. Myyntipisteet ovat ovat tänä kesänä auki torstaista lauantaihin kello 10-15.