Sumiaisten Aittatori on taas auki - raikas potpuri avasi kesän

Sumiaisten Popkuorolla oli debyyttikonsertti. Kuoroa säesti kitaralla Ari Lampinen ja pianolla kuoronjohtaja Auli Jääskeläinen. Risto Korhonen

Risto Korhonen

Sumialaisten herkkujen ja käsitöiden kesämyymälän Aittatorin avajaiset kertovat aina ihmisille, että nyt voidaan heittäytyä kesään.

Viime lauantaina se kesä löytyi taas.

Aittatori on myös mainio tapahtuma- ja kohtaamispaikka. Sumiaisten uusi Popkuoro loi avajaisiin iloisen ja välittömän tunnelman.

Kuoron ensiesiintymisessä kuultiin rento potpuri päivän hiteistä, muun muassa Kaija Koota, Mariskaa, Lauri Tähkää ja Arttu Wiskaria.

– Kuoro jatkaa toimintaansa syksyllä. Tervetuloa mukaan iloiseen joukkoon, vetosi kuoronjohtaja Auli Jääskeläinen.

Avajaisiin pysähtyi mukava joukko kyläläisiä, kesäsumialaisia ja vieraita. Jari Lahikainen ja vaimonsa Jaana Pieniniemi-Lahikainen ehtivät kahvikupin ääreen jo ennen konserttia Jurvon mökiltään.

– Tällaiset pienet avoimet konserttihetket istuvat hyvin tähän kylätunnelmaan, pohti Jaana Pienimiemi-Lahikainen, joka itse työskentelee Uudenkaupungin matkailutoimen palveluksessa.

Äänekoskelta löytyy hänen mukaansa persoonallista nähtävää.

– Olemme tuoneet tuttaviamme tänne sieltä rannikkoseudulta. Takapenkki yleensä hiljenee Tampereen tienoilla, kun vieraat ovat jäänet ihastelemaan järvien, mäkien ja harjujen maisemia, kertovat Lahikaiset.

– Mörkö-polku harjuineen on ollut yksi kiinnostava tutustumiskohde vieraille.

Suoramyyntiä vanhassa kauppamakasiinissa pyörittää Aittatorin Ahertajat ry. Myyntipisteet ovat ovat tänä kesänä auki torstaista lauantaihin kello 10-15.

Kommentoi