Karavaanarit alkavat majoittua Äänekoski Areena Pankkarin ja Halpahallin pihaan - valtakunnallinen Matkaparkki.com pyörittää toimintaa

Pankkarin ja Halpa-Hallin pihoilla toimii nyt myös parkkitoimintaa karavaanareille. Mikko Manninen

Marjo Järvikylä

Karavaanareille suunnattua matkaparkkiverkostoa pyörittävä Matkaparkki.com on perustanut uuden matkaparkin Nelostien tuntumaan Kotakennäälle Äänekoski Areena Pankkarin paikoitusalueelle ja Halpahallin pihaan.

Yöpymistarkoitukseen käytettävissä olevat paikat on merkitty matkaparkki-kylteillä. Paikkoja on tällä hetkellä yhteensä 14 kappaletta.

Toimintaansa laajentavalla Matkaparkki.comilla on tällä hetkellä Suomessa yli 70 matkaparkin verkosto. Yksittäisiä parkkeja yrityksellä on alkuvaiheessa reilut 450.

– Meidän tavoitteena on alusta alkaen ollut se, että konseptimme avulla matkaparkkeja voidaan avata kevyesti ja pienellä kynnyksellä. Ainoastaan tällä tavoin matkaparkkeja saadaan riittävästi, jotta se alkaa vastaamaan lähellekään matkailijoiden kysyntään, Valtter Tahkola Matkaparkki.comista kertoo Äänekosken kaupungin tiedotteesta.

Tahkolan mukaan Matkaparkin perustaminen ei vaadi kunnalta tai kaupungilta käytännössä investointeja lainkaan, mutta tuo kuitenkin paikkakunnalle matkailijoita.

– Jotka edelleen käyttävät alueen palveluita ja jättävät näin matkailutuloa paikkakunnalle.

Matkaparkki.com vastaa mobiilisovelluksensa kautta parkkien välityksestä, varauksista sekä maksuliikenteestä.

Matkailija voi etsiä, varata sekä maksaa itselleen luvallisen ja turvallisen yöpaikan mobiilisovelluksen avulla. Ajatus on, että matkailija voi suodattaa sopivia parkkeja tarvitsemillaan palveluilla sekä haluamaansa ajanhetkeen. Matkailija saa sovelluksen kautta tiedot kohteen palveluista ja varauksen sekä maksun jälkeen voi navigoida kohteeseen yöpymään hänelle varatulle paikalle.

Matkaparkkien palvelutaso vaihtelee ja alustalta löytyy parkkeja niin ilman palveluita kuin kattavilla palveluillakin.

Kommentoi