Äänekoskella pääsee kruisailemaan tänä kesänä sähköpyörällä - kaupungin kokeilu kestää elokuun puoliväliin saakka

Äänekoskella pääsee kokeilemaan sähköpyöriä ilmaiseksi heinäkuun alusta elokuun puoliväliin, kaupunki tiedottaa. Pyörät on hankkinut kaupungin Vihreä Uusiutuva Äänekoski-hanke ja ne on tarkoitettu yhteiskäyttöön.

Kesän aikana tarkastellaan kaupunkipyörien suosiota ja arvioidaan niiden tarvetta tulevaisuudessa.

Sähköpyöriä voi lainata ilmaiseksi Ravintola Majakasta. Myös paikallisten hotellien asukkaat pääsevät tutustumaan Äänekoskeen Hotelli Hirvestä ja Hotelli Äänekoskesta lainattavien sähköpyörien avulla. Pyörän saa veloituksetta käyttöönsä, kun täyttää vuokrauslomakkeen lainauspisteessä.

Äänekosken kaupungin mukaan sähköpyörät ovat olleet todella suosittuja viime vuosina ja niiden käyttö on lisääntynyt valtavasti.

–Tarkoitus on selvittää kaupunkipyörien tarvetta ja sitä millaista käyttöä niillä on. Tämän kokeilun jälkeen palvelua on tarkoitus kehittää paremmaksi, kun tarpeesta tiedetään enemmän, sähköpyörien hankinnasta vastannut projektipäällikkö Sirpa Kortelainen kertoo.

Hotelli Hirvessä ollaan tyytyväisiä kaupunkipyöräkokeiluun.

– Sähköpyörä on tervetullut lisä hotellin palveluihin. Asiakkaat ovat aiemmin kyselleet hotellilta pyöriä lainaan tai mahdollisuutta pyörien vuokraamiseen kaupungin alueella. Sähköpyörät vastaavat kysyntään yli odotusten, kertoo Raija Heinänen Hotelli Hirvestä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut