Juna-laiva-matka vie kanavareitille

Hellepäivää on mukava viettää laivan aurinkokannella, kuvassa matkalaisia Sveitsistä, Laukaasta ja Suolahdesta, vasemmalta Paul Köhli, Tuija Lauttaanaho, Leena Valkonen, Erkki Valkonen, Jussi Koskela ja Markku Lauttaanaho. Risto Korhonen

Risto Korhonen

Keitele Museo Oy ja Aarne Ilveksen laivayhtiö ovat ryhtyneet yhteistyöhön ja tarjoavat keskikesällä uusia matkailuelämyksiä.

– Suvi Express ajoi vielä viime kesänä aikataulun mukaista reittiliikennettä välillä Lieksa-Vuonislahti-Koli. Palasimme nyt Suolahteen, missä laivaliikenneyrittäminen meillä alkoi, kertoi Aarne Ilves.

Ilves aloitti reittiliikenteen Suolahden ja Viitasaaren välillä 1970-luvulla Suvi-nimisellä laivalla.

Sisävesien ainoa kantosiipialus liikennöi nyt Suolahdesta Viitasaarelle. Heinäkuun ajan on lauantaisin tarjolla uusi matkailutuote, juna-laivamatka Suolahdesta Laukaan kautta Jyväskylään. Reissaaja voi valita kumpaan suuntaan matkustaa junalla ja kumpaan suuntaan laivalla. Matka alkaa Suolahden Wanhan Aseman alueelta.

– Matkan aikana voi kokea Keitele-Päijänne-kanavan viisi sulkua kauniine vesistöineen. Jyväskylässä jää vielä aikaa pari tuntia ennen paluumatkaa, kertoo laivan kokenut kapteeni Pekka Teivaala.

Keitele Museo tarjoaa myös nähtävää Suolahden Wanhan Aseman alueella koko kesän. Kalustohallissa ja muualla alueella pääsee tutustumaan museon vanhoihin juniin.

Ovet ovat avoimina lauantaisin ja sunnuntaisin aina elokuun loppuun saakka. Kultainen Kulkuri-ravintolavaunussa on noina päivinä tarjolla lounasruokaa ja kahvittelua.

– Asema-alueelle on sijoitettu nyt myös kaksi makuuvaunua, joissa voi yöpyä. Matkalaisten vastaanotto yöpymismahdollisuudesta on ollut hyvää. Pystymme majoittamaan helposti vaikkapa bussilastillisen yöpyjiä, ja tarvittaessa vuodepaikkoja löytyy seitsemänkymmentä, arvioi Keitele Museon toimitusjohtaja Jarkko Pasanen.

– Viime vuoden koronakesänä museon avoimien ovien tapahtumissa kävi noin 3 500 vierasta.

Kommentoi