Äänekoskella 60-neliöisessä puutalossa paloi – pelastuslaitos teki sammutusraivausta seiniin ja lattiaan moottorisahalla

Pelastuslaitoksen yksikkö äkkäsi savuttavan talon toisen tehtävänsä yhteydessä. Saara Karttunen
Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Äänekoskella Rautionmäentiellä syttyi palon alku 60-neliöisessä vapaa-ajan käyttöön tarkoitetussa omakotitalossa sunnuntaipäivänä.

Hälytys keskisuuresta rakennuspalosta annettiin kello 14.50. Ilmoitus savuhavainnosta tuli pelastuslaitokselta itseltään, kun sen samalla kadulla vahingontorjuntatehtävässä ollut yksikkö havaitsi savuttavan rakennuksen.

Palo saatiin nopeasti sammumaan, mutta rakennuksen lattiaa ja seiniä purettiin vielä moottorisahalla mahdollisten kytöpesäkkeiden varalta.

– Kyseessä on puutalo, jossa on purueristeet. Raivauksella varmistetaan joka puolelta, ettei vaaraa enää ole, kertoi Keski-Suomen pelastuslaitoksen tilannekeskuksen päivystävä palomestari Samuel Leppämäki hieman ennen kello viittä.

Pesäkkeet saatiin sammutettua ja viimeisin yksikkö poistui kohteesta puoli seitsemän jälkeen. Henkilövahinkoja ei aiheutunut.

– Omistajalle ilmoitettiin asiasta ja hän oli matkalla paikkakunnalle. Rakennus tulee tarvitsemaan remonttia, Leppämäki kertoi seitsemän aikoihin.

Palon syttymissyy ei ole tiedossa.

Kommentoi