Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huippuilta Äänekoskella: Kinnunen rikkoi 80 metrin rajapyykin – myös Mattila lajivoittoon

Keskiviikkona Liikuntapuistossa järjestetty Äänekoski Games alkoi vauhdikkaasti, kun hetki kisojen avauksen jälkeen Äänekosken Urheilijoiden Jami Kinnunen räväytti keihäspaikalla ja ylitti vuosien odotuksen jälkeen maagisen 80 metrin rajan.

– Heitto tuntui vähän erilaiselta, mutta ei sitä ikinä voi sanoa etukäteen. Siinä vaiheessa, kun katsoin keihään lentoa ja kun yleisön melu alkoi nousemaan, tajusin että nyt tuli hyvä heitto, Jami kertaa.

Viisi vuotta Kinnunen ehti 80 metrin rajaa hakea, mutta kotikentältä mies osasi sitä vähiten odottaa. Liikuntapuiston kentässä ei ole vikaa, mutta tuulen puuttuessa olosuhteet vaikeuttavat heittämistä.

– Heitto ei ollut täydellinen, kyllä siihen vielä jäi parantamisen varaa. Toivottavasti loppukaudella saisi vielä heitettyä ainakin lähimaastoon ja vähän vaikka parannettuakin, mies kertoo.

Harvoin keihässuvun vesa onkaan parhaita heittojaan Äänekoskella heittänyt, ennen keskiviikkoa Kinnunen oli parhaimmillaan Liikuntapuistossa heittänyt reilut 75 metriä.

– Isän kanssa on ollut yleinen vitsi, että jos raja menee Äänekoskella rikki, niin kisa jää samantien siihen. Aika tyhjäksi meni kyllä kroppakin siinä, en olisi varmaan pystynyt enää heittämäänkään sen jälkeen, Kinnunen paljastaa.

Jotain taikaa kotikentässä on Kinnuselle kuitenkin ollut, vaikkei tuulista apua olekaan. Edellinen iso rajapyykki, 70 metriä, rikkoutui niin ikään Liikuntapuistossa vuonna 2013.

Kinnusen tulos, 81,06, riitti miesten keihäskilpailun voittoon ennen Teo Takalaa (78,73).

Toinen illan odotetuista äänekoskelaislajeista, miesten korkeushyppy, päättyi myös isäntäseuran juhlaan.

Äänekosken Urheilijoiden Arttu Mattila sekä tuttu kilpakumppani Daniel Kosonen ylittivät molemmat korkeuden 210, Mattila toisella yrityksellään ja Kosonen kolmannellaan.

Mattila onnistui vielä viimeisellään ylittämään korkeuden 215, eikä Kosonen rimaa enää ylittänyt. Äänekoskelainen yritti vielä 220:n ylitystä, joka ei tällä kertaa pysynyt telineissä.

Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava äänekoskelaislähtöinen Aino Pulkkinen juoksi naisten 100 metrin alkuerässä uudeksi kenttäennätykseksi 11,84. Finaalin voittanut nainen jäi loppukilpailussa kaksi sadasosaa hetkeä aiemmin juoksemastaan kauden parhaastaan.

Suolahden Urho nuori kuulantyöntäjä Paavo Puro nappasi 17-vuotiaiden poikien kilpailun ainoana osallistujana voiton, tuloksenaan 16,12.

Miesten 400 metrillä voittoon juoksi 100 metrin hallitseva Suomen mestari Viljami Kaasalainen ajalla 47,48. Aika on kovin Suomessa neljään vuoteen, ja Kaasalainen paransi omaa ennätystäänkin yli kuusi kymmenystä.