Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekoskella koulut alkavat lähiopetuksessa – harrastustoimintaan ei uusia rajoituksia

Äänekoskella on todettu kuluneella viikolla 16 uutta koronatartuntaa. Altistuneita on yhteensä 50. Altistuneet on asetettu karanteeniin, ja kaikki tartuntaketjut on toistaiseksi jäljitetty, kerrotaan Äänekosken kaupungin tiedotteessa.

Koulut alkavat 11.8. lähiopetuksessa. Yläkoulussa ja toisella asteella on voimassa vahva maskisuositus.

Äänekoskella aloitetaan myös 12-15 vuotiaiden koronarokotukset. Rokotuskäytänteistä tiedotetaan lähiaikoina.

Myös Äänekosken seniorikeskustoiminta käynnistyy jälleen syksyllä koronaturvalliset toimintatavat huomioiden.

Koronarokotteen ensiannoksen on saanut tähän mennessä 11 700 äänekoskelaista, joka on noin 63 prosenttia asukkaista. Toisen annoksen on saanut 6 800 äänekoskelaista.

Kaupunki kehottaa vielä rokottamattomia ihmisiä ja erityisesti nuoria aikuisia ottamaan koronarokotteen. Rokotusaikoja on tällä hetkellä hyvin tarjolla.

Äänekosken koronajohtoryhmä on tänään perjantaina linjannut, että Äänekoskella ei toistaiseksi oteta käyttöön uusia lisärajoituksia, jotka koskisivat yleisötilaisuuksien järjestämistä tai harrastustoimintaa. Tilannetta seurataan aktiivisesti ja linjausta päivitetään tarvittaessa.

Koronajohtoryhmä muistuttaa lisäksi, että sairaana on jäätävä kotiin ja hakeuduttava koronatestiin. Turvavälejä ja käsi- ja yskimishygieniaa on syytä noudattaa sekä käyttää maskeja lähikontakteissa. Lisäksi suositellaan koronarokotuksen ottamista.