Urhon jääkiekko elää vahvaa nousukautta  – kausikortit käyvät kaupaksi

Suolahdessa on viime vuonna avatun jäähallin myötä mainiot olosuhteet jääurheilun kehittymiseen. Suolahden Urhon jääkiekkojoukkueet valmistautuvat innolla pian alkavaan sarjakauteen. Seurassa on tehty pitkäaikatyötä lajin parissa sekä ylläpidetty vahvaa roolia hengen nostattajana.

Jääkiekko on 800 jäsenen seurassa osallistujiltaan isoin laji. Eri ikäisiä urholaisia kiekkoilijoita on kirjoissa ja kansissa noin 270.

– Sarjoissa pelaa kaksi miesten joukkuetta, naisten joukkue sekä neljä junioriryhmää – harrastajakiekkoilijat päälle, listaa Urhon toiminnanjohtaja Sami Pekkala.

– Odotamme, että ensi kaudella pääsemme pelaamaan kakkosdivisioonassa kokonaisen sarjan otteluita. Kaksi koronakautta on pelattu typistellä ohjelmalla, Pekkala pohtii.

Kiinnostus lajia kohtaan on kaupungissa kova. Uusi halli ja edustusjoukkueitten menestys näkyy junioreiden lisääntyneenä innostuksena. Savo-Karjalan lohkon kakkosdivaripelien kausikortteja on ostettu reippaaseen tahtiin. Kiekkoväen pr-päivässä uudet t-paidat myytiin loppuun viidessä minuutissa.

– Miesten edustusjoukkueen entinen runko on melko lailla kasassa. Paluumuuttajana olemme saaneet riveihin Riku Silvennoisen Ranskasta, ja uusia pelaajia ovat Elias Kinnunen, Miro Hämynen ja Jarkko Kaasinen, hymyilee Sami Pekkala.

Toiminnanjohtajaa ilahduttaa innostus junioripuolella.

– Tärkeätä olisi saadaan nuoret pysymään jääkiekon ja yleensä liikunnan parissa. Se on minun toimintani keskeisiä tehtäviä.

Suolahden uusi energiatehokas jäähalli saa huomiota. Iltavuorot ovat käytännöllisesti katsoen täynnä. Taiteluistelukin on juurtumassa entistä vahvemmin kaupunkiin. Oman kaupungin ja naapuripaikkakuntien koulut täyttävät jään päivisin.

– Nyt odotamme, että pääsemme koronasta eroon ja voimme jatkossa ottaa reilusti yleisöä otteluihin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut