Äänekoskelle tiukat koronarajoitukset – uudet määräykset tulevat voimaan perjantaina

Äänekoskelle määrättiin jälleen kokoontumisrajoitukset ja turvavälit. Määräyksen antoi tänään iltapäivällä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto. Samat määräykset koskevat Äänekosken lisäksi Jyväskylää, Muuramea ja Laukaata.

Uusissa määräyksissä periaatteena on, että asiakas- ja toimitiloissa on pystyttävä välttämään lähikontaktit. Käytännössä lähikontakti tarkoittaa ihmisten fyysistä kontaktia sisä- tai ulkotilassa tai sisätilassa oleskelua alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan.

Yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajattiin sisätiloissa kymmeneen henkilöön ja ulkotiloissa enintään viitenkymmeneen. Osallistujamäärät ylittäviä tilaisuuksia voi järjestää, jos turvallisuus voidaan varmistaa noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta. Käytännössä ohjeessa määrätään muun muassa, että asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen, heille toimintaohjeet tartuntojen leviämistä estävistä käytänteistä ja tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan.

Uudet kokoontumis- ja osallistujamäärärajoitukset koskevat kuntien lisäksi yrityksiä, yksityisiä sekä uskonnollisia yhteisöjä sekä julkisia laitoksia.

Aluehallintovirasto perustelee määräystään sillä, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella koronan ilmaantuvuus on on 121 tapausta 100 000 henkilöä kohden viimeisen kahden viikon aikana. Avin mukaan isossa osassa todetuista tartunnoista on jäljitettäessä todettu yhteys erilaisiin juhliin, suuriin yleisötapahtumiin, ravintoloihin ja baareihin. Noin kolmasosa tartunnoista on saatu perhepiiristä. Nuoremmat ikäryhmät ovat yliedustettuina tartunnan saaneissa. Lisäksi noin puolessa tapauksista tartunnan saaneella ei ole ollut lainkaan rokotesuojaa. Nyt annetut rajoitukset ovat voimassa tämän viikon perjantaista, eli 13.8. lähtien aina syyskuun 9.päivään saakka.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut