Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koululaisten rokotukset käyntiin Äänekoskella, ensi viikolla lukiolla järjestetään pop up -rokotustapahtuma

Nuorten 12 vuotta täyttäneiden koronarokotukset alkavat Äänekoskella kouluilla ensi viikolla.

Äänekosken lukiolla järjestetään tiistaina 17.8. pop-up -rokotus. Rokotuksen voi käydä ottamassa vaikka välitunnilla, sillä rokotuspäivään ei tarvitse varata etukäteen aikaa.

– Yläkouluissa Äänekoskella ja Suolahdessa järjestämme luokittain mahdollisuuden rokotuksiin. Tavoitteena on, että yläkouluilla rokotukset käynnistynyt parin viikon sisällä, Äänekosken tartuntatautilääkäri, ylilääkäri Keijo Lukkarinen kertoi.

Tietoa rokotuksista lähetetään koululaisten huoltajille etukäteen Wilma-viesteillä. 12–15-vuotiaiden koululaisten rokotuksia varten huoltajien tulee täyttää kirjallinen suostumus. Jos koululaisella on kaksi huoltajaa, suostumus tarvitaan molemmilta.

Osa alakoulun kuudesluokkalaisista on jo täyttänyt 12 vuotta. Myös heille tarjotaan mahdollisuutta rokotukseen omalla koululla.

Kaikki 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat äänekoskelaiset voivat nyt varata ajan koronarokotukseen myös suoraan Äänekosken terveyskeskukseen.

– Vapaita aikoja on tarjolla jopa jo tällekin viikolle, Keijo Lukkarinen kertoi tiistaina.