Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harrastustoiminta jatkuu, eikä tiloja suljeta Äänekoskella – epidemiatilanne menossa rauhallisempaan suuntaan

Äänekosken koronajohtoryhmä on tänään linjannut, että yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voidaan Äänekosken alueella järjestää sisä- ja ulkotiloissa 13.8.-9.9. välisenä aikana voimassa olevin ohjein. Tämä käy ilmi Äänekosken kaupungin tiedotteesta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kielsi sisätiloissa järjestettävät yli 10 hengen ja ulkotiloissa järjestettävät yli 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Äänekosken alueella edellä mainitulla aikavälillä. Kyseiset henkilömäärät ylittäviä tilaisuuksia voi kuitenkin järjestää, kun niissä on tosiasiallinen mahdollisuus välttää lähikontaktit. Tilaisuuden järjestäjältä edellytetään lisäksi tartuntatautilain mukaista suunnitelmaa tilojen käytöstä.

Kaupunki suosittelee, että 9.9. asti yksityistilaisuuksissa noudatetaan samoja henkilömääriä ja varotoimenpiteitä kuin yleisötilaisuuksissa.

Äänekosken kaupungin kirjastot, kulttuuritilat, liikuntasalit, uimahallit, kuntosalit, avantouimakopit ja ProAveran omistama jäähalli pysyvät edelleen avoinna. Maskisuositusta, turvavälejä, käsihygieniaa sekä lajiliittojen laatimia koronaohjeita on noudatettava niissä erityisen tarkasti.

Lasten, nuorten ja aikuisten harrastustoiminta jatkuu voimassa olevin koronaohjein. Harjoittelun tulee kuitenkin tapahtua oman tutun joukkueen tai ryhmän kesken, eikä lasten, nuorten ja aikuisten tule tehdä harraste- ja pelimatkoja tai ottaa vastaan joukkueita niiden sairaanhoitopiirien alueilta tai kaupungeista, jotka ovat koronaviruksen suhteen leviämisvaiheessa.

Tällä viikolla Äänekoskella on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa. Altistuneet on asetettu karanteeniin, ja tartuntaketjut on toistaiseksi saatu jäljitettyä.

Tartunnan saaneet ovat pääsääntöisesti rokottamattomia nuoria aikuisia.

Epidemiatilanne on menossa Äänekoskella rauhallisempaan suuntaan viime viikkoihin verrattuna, Äänekosken kaupungin tiedotteessa todetaan.