Klassikkoteatteri tulee taas – nyt järjestetään lurpsahtavat palokuntajuhlat

Viikonloppuna koetaan taas Klassikkoteatterin eli kaverusten Lasse Forsgrénin, Tiina Oksasen ja Mika Lahtisen huikeaa kemiaa. Palokuntajuhlat ja maatalousnäyttely -niminen kesäteatteriesitys on yleisön ilona lauantaina ja sunnuntaina kolmessa eri kohteessa Äänekoskella.

– Kun olin pieni, käytiin palokuntajuhlilla. Palokuntalaiset olivat järjestäneet kaikkea kivaa. Jo kulkue oli mahtava. Palokuntalaiset marssivat. Oli vpk, tehtaan palokunta ja ammattipalokunta. Ja torvisoittokunta, kertoo Mika Lahtinen teatterin tiedotteessa.

– Päiväjuhlat olivat Palomäen kentällä. Oli ongintaa, tarkkuuusheittoa ja pussitappelua sekä jäätelöä, makeisia ja makkaraa. Ketsuppia saattoi lurpsahtaa paidalle. Palokuntajuhlat tuntuivat onnelliselta mahdollisuuksien maailmalta. Aikuisilla ei ollut kiire. Oli turvallista ja hauskaa. Pussitappeluun en uskaltautunut, mutta onginnasta sain karkkipussin.

Klassikkoteatterin tämän kesän näytös ei välttämättä sisällä Lahtisen mukaan mitään alkuperäisistä juhlista, mutta kenties sekoituksen hauskuutta, vaaraa, turvaa ja lurpsahduksia.

Klassikkoteatteri esittää: Palokuntajuhlat ja Maatalousnäyttely 21.–22.8. kello 13 Äänekosken Taidepuisto, Keskuskatu 13-15, kello 15 Torintakunen, Sammonkatu 1 ja kello 18 Aavikko, Kauppakatu 6. Vapaa pääsy.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut