Leppeä keli ja ilotulitus saivat väen Keiteleen rantaan

Ilotulitus kokosi myös lapsiperheitä Keiteleen rannalle. Risto Korhonen

Risto Korhonen

Mökki- ja veneilykauden kansanjuhla, venetsialaiset onnistuivat lauantaina Suolahden kaupunkitaajamassa Äänekoskella jälleen aivan nappiin. Ajankohtaan nähden lämmin ja tyyni sää loi ihanteelliset puitteet rannalla oleiluun. Suolahden kyläyhdistyksen ja Ravintola Majakan yhteisvoimin järjestämät venetsialaiset keräsivät lauantai-illan aikana satamäärin ihmisiä.

– Tällaisten juhlien järjestäminen osoittaa ihailtavaa yritteliäisyyttä. Näyttää siltä, että tämän vuoden innostus voi antaa uskoa tuleviin vuosiin, kiitteli Pauli Lehtonen.

Lehtosen pöytäseurue, joka kertoi julkisuuteen vain etunimensä Irma, Panu ja Agnes pohdiskeli, että venetsialaisjuhlista löytyy seutukunnalla reippaasti tarjontaa. Suolahden juhlat näyttävät Suolahden kokoisilta.

Ravintola Majakan terassilla päästiin nauttimaan venetsialaisista ja ilotulituksesta aivan veden äärellä. Risto Korhonen

Suolahden venetsialaisten kohokohta oli näyttävä ilotulitus, joka kokosi keskustaajaman ranta-alueelle väkeä satamäärin. Liikkeellä oli monen ikäistä väkeä, runsaasti myös lapsiperheitä. Illan musiikista vastasivat Jani Wickholm ja nimensä mukaisesti 50- ja 60-luvun musiikin energinen bilebändi Fifty Sixty.

Kommentoi