Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekoski reagoi rokoteinnottomuuteen - ensi viikolla koronarokotuspäiviä myös taajamien entisillä terveysasemilla

Äänekosken kaupunki reagoi äänekoskelaisten innottomuuteen käydä koronarokotuksessa järjestämällä rokotuksia ensi viikolla myös Suolahden, Konginkankaan ja Sumiaisten entisillä terveysasemilla.

Äänekoskella on otettu koronarokotteita vähemmän kuin muualla Keski-Suomessa. Ikäihmisten rokotuskattavuus on kaupungin mukaan Äänekoskella hyvällä tasolla, mutta alle 50-vuotiaiden rokotuksiin tarvittaisiin parannusta.

Äänekosken terveyskeskuksen lisäksi ensi viikolla järjestetään rokotuksia taajamien entisillä terveysasemilla Suolahdessa (Kisakatu 4) keskiviikkona 8.9., Konginkankaalla (Konginkankaantie 195) torstaina 9.9. ja Sumiaisissa (Kuoppatie 3) perjantaina 10.9. Rokotuksiin on varattava aika etukäteen.

Rokotusajat ovat varattavissa sähköisen ajanvarauksen kautta, josta valitaan toimipaikaksi se toimipiste, missä haluaa rokotteen ottaa.

– Vaikka koronatilanne on tällä hetkellä Äänekoskella rauhallinen, aikaisemmat kokemukset ovat osoittaneet, että tautitapaukset voivat ryöpsähtää nopeastikin. Koronatapausten määrä kääntyi loppukesästä kasvuun koko Suomessa, joten koronarokotuksen ottamista suositellaan vahvasti, Äänekosken kaupunki tiedottaa.

Ensirokotteen on saanut tähän mennessä noin 12 700 äänekoskelaista ja kaksi rokoteannosta saaneita on noin 8 700.

Rokotukseen tulevan on itse varattava ensimmäinen rokotusaikansa sähköisesti tai soittamalla keskitettyyn ajanvaraukseen. Aikoja ensirokotuksiin on kaupungin mukaan hyvin vapaana.

Koronarokotuksen ajanvaraus on Äänekoskella avoinna kaikille vähintään 12 vuotta täyttäneille äänekoskelaisille. Jos nuori ei ole terveydenhuollon ammattihenkilön arvion mukaan kykenevä päättämään rokotuksestaan itse, rokottamiseen kysytään suostumus huoltajilta. Jos nuorella on useampi kuin yksi huoltaja, suostumus tarvitaan kaikilta huoltajilta.

Äänekoskella järjestetään kouluilla ja oppilaitoksissa myös erillisiä koronarokotuspäivä 12 vuotta täyttäneille koululaisille ja opiskelijoille.