Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äänekosken suurin musiikkitapahtuma palaa – Route 69 -meeting ja Kuusysärit Suolahden keskustaan koronatauon jälkeen

Seutukunnan suurin musiikkitapahtuma, kahden päivän festarikokonaisuus tekee komean paluun Suolahden keskustaan Asemakadun alueelle 10.-11. syyskuuta. Perjantaina ihaillaan Route 69 Meeting -teemalla vanhojen amerikanrautojen cruisailua rokin tahtiin ja lauantaina on vuorossa nostalgiset Kuusysäri-biletykset.

– Tapahtuma järjestetään nyt vuoden koronatauon jälkeen. Uskon, että ihmisillä on patoutunutta tarvetta päästä kuulemaan livemusiikkia, uskoo tapahtuman moottori Matti Leppänen.

Festarit järjestää Viljos Ravintolat Oy. Järjestäjä on tyytyväinen, että kaupunki on lähtenyt tukemaan omalta osaltaan syksyn tapahtumia.

Perjantai käynnistyy vanhojen autojen cruisailuretkellä klo 18 Wanhan Mestarin parkkipaikalta, ja autokaravaani palaa Hirvaskankaan ja Äänekosken kautta Suolahteen kello 19 jälkeen. Musiikki starttaa klo 20 Pelle Miljoonan, Solifersin ja Anthony Parviainen Trion tahdittamana.

Lauantain nostalgiset soinnit kajahtavat ilmaan aluksi tiskijukan voimin kello 19. Illan aikana lavalle nousevat kesäkauden listaykkönen Portion Boys ja vahvan paluun tehnyt ysäribändi Movetrone. Illan päättää 2000-luvulla uuden voimallisen nousun kokenut ruotsalainen eurodance-yhtye Basic Element.

Viikonlopun tapahtumat toteutetaan yleisön terveysturvallisuudesta huolehtien. Musiikkijuhlat on järjestetty aikaisemmin viisi kertaa, jolloin yksittäisenä iltana ollut paikalla yli 2 000 ihmistä.

– Esiintymislava tulee tänä vuonna Ostokeskuksen puolelle. Molempiin iltoihin myydään vain tuhat lippua. Lauantai-iltaan on myynnissä lisäksi kaksisataa superlippua, jolla ainoastaan pääsee myös Ravintola Viljoksen sisätiloihin. Muuta yleisöä palvellaan alueen ulkomyyntipisteissä, kertoo Matti Leppänen.