Äänekosken kulttuurisyksy käynnistyy hyvissä tunnelmissa – Mariskan ja Seela Sellan konsertit jo loppuunmyytyjä

Äänekosken kulttuuritoimen syksyn konsertit järjestetään pääsääntöisesti Suolahtisalissa. Marjo Järvikylä

Salla Norontaus

– Tätä on tosissaan odotettu. Nyt päästään taas järjestämään tapahtumia ja tuomaan kulttuurin valoa ja lämpöä ihmisille, kertoo Äänekosken vs. kulttuurituottaja Laura-Kristiina Moilanen kaupungin tiedotteessa.

Kulttuurisyksy käynnistyy ensi viikolla torstaina Osmo Ikosen konsertilla Suolahtisalissa. Ikonen tunnetaan soolouransa lisäksi Sunrise Avenue -yhtyeen kosketinsoittajana sekä muun muassa SuomiLOVE-ohjelman solistina ja sovittajana.

Konsertteihin myydään edelleen lippuja rajoitetusti, mutta tapahtumien toteutumiselle ei näytä olevan Moilasen mukaan nyt esteitä.

Lokakuussa AINON, suomalaisista nuorista muusikoista koostuva jazz-kokoonpano sekä ranskalaisen nuoren jazzskenen nouseva trio Three Days of Forest esiintyvät Willessä.

Tommi Soidinmäki ja Eeva Saarenpää ovat 7.10. esitettävän Tauno ja Ansa -musiikkikomedian tähtiä. Sointi Jazz Orchestran Timo Alakotilan musiikille omistetussa konsertissa taas kuullaan big bandille ja harmonikalle sävelletty moniosainen Sinfonia Concertante, jonka solistiksi saapuu harmonikkataiteilija Kaisa Ristiluoma.

Syyskaudella nähdään ja kuullaan lisäksi keväältä peruuntunutta ohjelmaa kuten Mariskan ja Muskan keikat.

Katsomokapasiteetti tapahtumissa on rajattu kolmasosaan normaalista ja tapahtumat järjestetään turvaetäisyydet ja hygieniaohjeet huomioiden koronaturvallisesti.

Seela Sellan Ihan Seelana ja Mariskan konsertti ovat loppuunmyytyjä.

Kommentoi