Urholle menestystä nuorten SM-paineista – Pitkäsestä mestari, Kankkuselle pronssia

Suolahden Urhon nuoret painijat niittivät menestystä viime viikonloppuna Kuortaneella käydyissä painin nuorten SM-kilpailuissa.

Joni Pitkänen voitti 20-vuotiaiden miesten alle 55-kiloisten sarjan ja 15-vuotiaiden poikien 62kg-sarjassa Kasperi Kankkunen nappasi pronssisen mitalin.

Tuore Suomen mestari, 18-vuotias Joni Pitkänen voitti kisojen molemmat ottelunsa, ensimmäisessä toiseksi lopulta sijoittuneen Lauri Perkan pistein 3-1, ja toisessa pronssille jääneen Arnas Samuilisin lukemin 4-1.

– Oma suorittaminen oli hyvää, siinä mielessä painiminen oli helppoa. Vastustajat olivat myös kovia, että ihan kovaa joutui kyllä kuitenkin vetämään, eivätkä voitot tulleet helposti. Hieno fiilis tietenkin mestaruudesta, ja erityisesti siitä, että kun edellinen mestaruus tuossa ikäluokassa ilman otteluita, niin tällä kertaa sai painia voitosta, nuorukainen iloitsee.

Pitkänen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt harrastaa painia jo 12 vuotta, ja nöyrän miehen tavoitteissa siintävät jo seuraavat kilpailut ja voitot.

– Kisakausi on päällä vielä, mutta seuraavista kisoista ei vielä ole tietoa, kun paljon jouduttu perumaan koronan takia. Varmasti kuitenkin tulee kilpailuja tässä, jos ei nyt syksyn aikana, niin keväällä viimeistään. Ehdottomasti jatkossakin lähdetään voittamaan, Pitkänen kertoo.

Urholle pronssia tuonut Kasperi Kankkunen voitti SM-kisojen ensimmäisessä ottelussaan Marcus Törhösen lukemin 4-0, mutta joutui taipumaan seuraavassa ottelussa Hugo Riehunkankaalle pistein 0-3.

Pronssiottelussa Kankkunen sai vastaansa Tino Korhosen, josta vei voiton lukemin 3-1 ja samalla kolmannen sijan.