Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katso ketkä käyttävät valtaa Äänekosken kaupungin tytäryhtiöissä

Äänekosken tuore kaupunginhallitus nimesi kaupungin edustajat eri yhtiöiden ja säätiöiden hallituksiin. Valitut edustajat ovat luottamushenkilöitä.

Suoraan kaupungin määräysvallassa olevia yhtiöitä on yhdeksän. Keitele-Museo Oy:n hallitukseen valittiin Joutsimatka Ari (kesk.), Lindenberg Peter (sd.) ja Seppälä Michelle (vas.).

Proavera Oy:n hallitukseen nimettiin Kolari Marja (ps.), Ouli Pekka (sd.), Penttinen Henna (kesk.), Penttinen Hannu (sd.) ja Virtanen Matti (vas.).

Äänekosken Energia Oy:n hallituksessa istuvat jatkossa Halttunen Jari (kesk.), Holopainen Simo (vas.), Laitinen Marko (ps.), Liimatainen Tiina (sd.), Lindell Leila (kesk.), Nurmi Eila (vas.) ja Tuhkanen Marko (sd.).

Äänekosken Kehitys Oy:n hallituksessa ovat Heikkinen Päivi (sd.), Kettunen Jemo (vas.), Paajanen Jorma (sd.), Peltomäki Antti (ps.) ja Välimäki Nina (kesk.).

Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n hallitukseen valittiin Lax Lauri (ps.), Piilonen Pentti (kesk.), Turunen Tiia (vas.), Vertainen Johanna (sd.), Vilén Erkki (sd.) ja Välimäki Nina (kesk.).

Ääseudun Asunnot Oy:n hallitukseen nimettiin Hokkanen Marko (sd.) , Joutsimatka Ari (kesk.), Kinnunen Tomi (vas.), Lax Marko (ps.), Ojajärvi Anniina (vas.), Pentinpuro Anna-Riitta (kesk.) ja Raitanen Leena (sd.).

Nimeäminen jätettiin pöydälle Kiinteistö Oy Konginkankaan Säästölippaan, Kiinteistö Oy Suolahden Keskusraitin, Konginkankaan OP-Liikekeskus Oy:n ja SS-Jäähalli Oy:n osalta.

Hallitus nimesi edustajat myös Sammakkokangas Oy:n hallitukseen. Varsinaisina jäseninä ovat Huhta Marjatta (kesk.) ja Vertainen Johanna (sd.) ja varajäseninä Piilonen Pentti (kesk.) ja Kivimäki Ville (sd.).

Kokoomuksen Tommi Lunttila jätti kaupunginhallituksen edustajavalinnoista eriävän mielipiteen kokouksessa. Hän olisi halunnut, että nimeämisistä käydään ryhmien väliset neuvottelut.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että se antaa tulevaisuudessa ohjeistusta entistä näkyvämmin hallitusedustajille.